L'Ajuntament de Terrassa obre el termini per participar al segon Open Government Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha obert el termini per inscriure’s al II Open Government Terrassa. Aquesta Jornada sobre Govern Obert se celebrarà el pròxim 16 d’octubre al Vapor Universitari de Terrassa i reunirà reconeguts experts de l’administració pública i d’empreses líders del sector. Amb l’organització d’aquesta segona jornada, el Consistori referma la seva aposta pel model de govern obert i per la política basada en la transparència, la participació i la col•laboració. Per participar-hi, cal inscriure’s a través de la pàgina web: http://ogovday.terrassa.cat, on també es pot consultar el programa detallat i el perfil dels ponents participants.
 
El programa del II Open Government Terrassa inclou diverses ponències i taules de debat en les quals es donaran a conèixer experiències existents en transparència i dades obertes. L’Open Government o Govern Obert és una forma de relació que estableix uns canals de comunicació i de contacte directe entre l’administració i la ciutadania a través de les eines que ofereix Internet. L’objectiu és que aquest diàleg no es limiti a l’exercici del dret a vot ni als models de participació tradicionals, sinó que un major nombre de ciutadans i ciutadanes s’involucrin en la presa de decisions i s’acostin a les institucions públiques amb el suport de les tecnologies de la comunicació.
 
La I Jornada de l’Open Government Terrassa, es va portar a terme el 20 de juny de 2013 amb l’assistència de més de 200 persones, que van tenir l’oportunitat de conèixer diverses experiències existents en transparència i dades obertes. D’aquella positiva experiència, va sorgir la voluntat d’esdevenir un fòrum estable amb l’objectiu de fomentar les relacions col·laboratives entre els diferents agents implicats en l’OpenData, àmbit en el que Terrassa es considera una de les punteres de l’Estat espanyol.
 
Entre les eines que fan de la nostra ciutat un referent en el model de govern obert, cal destacar el portal Transparència Terrassa, http://transparencia.terrassa.cat/, que va entrar en funcionament l’any passat. Amb aquest portal, la ciutadania pot saber en tot moment què fa l’Ajuntament amb els diners públics, com es gestiona el pressupost, o quant cobren els càrrecs electes, a banda de moltes altres dades comparables i d’altres aspectes de la gestió municipal.
 
L’any passat també es va posar en marxa el portal Open Data Terrassa,  http://opendata.terrassa.cat/, que posa a disposició d’empreses, entitats i persones particulars una gran quantitat de dades gestionades per l’Ajuntament. Qualsevol empresa, entitat, ciutadà o ciutadana, pot analitzar, reutilitzar i redistribuir aquestes dades, generant nous serveis i permetent d’aquesta manera que l’Administració Pública millori en transparència i fomenti la generació de riquesa a través de la gestió intel·ligent dels recursos.
 
Precisament, l’Ajuntament de Terrassa ha rebut el Premi a la Transparència CNIS 2014 pel projecte Govern Obert, que ha facilitat la creació d’ambdós portals. Aquests premi, convocat pel IV Congrés Nacional d’Interoperabilitat i Seguretat, es va atorgar en el marc d’aquest Congrés el passat mes de febrer.
 
L’Ajuntament de Terrassa va assolir un excel·lent en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) 2012, un rànquing que elabora la delegació espanyola d’una Organització No Governamental (ONG) internacional dedicada a avaluar les institucions públiques. L’ONG Transparència Internacional España (TI España) puntua el nivell de transparència dels 110 ajuntaments més grans d’Espanya a partir de 80 indicadors que s’agrupen en sis àrees diferents.

Descarregar aquí el programa del II Open Government Day on es poden consultar totes les ponències i taules de debat.
 
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top