Infantium, un nou mètode d'aprenentatge a través del joc

Aquesta spin-off desenvolupa aplicacions que estimulen l'aprenentatge de nens de zero a sis anys en les àrees de lògica, pensament simbòlic i llenguatge. Mitjançant jocs pretenen convertir l'aprenentatge en una experiència divertida, interactiva i motivadora.

A través de jocs educatius per a dispositius mòbils, infantium permet l'educació dels més petits i personalitza l'aprenentatge segons les necessitats, ritme i nivell de cada infant. Les aplicacions registren al núvol el rendiment de cada nen i fan un seguiment i, d'aquesta manera, els pares poden conèixer la progressió del seu fill i les seves habilitats. Aquesta tecnologia adaptativa que utilitza infantium ha estat desenvolupada conjuntament pel departament de Psicologia Evolutiva i Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Ajuntament de Lleida a través de l'Institut Municipal d'Educació, i l'Institut de Psicologia Evolutiva i Fundació Antoni Cambrodí .

L'empresa va néixer fa un any liderada per una estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona, Karen Márquez, i Daniel González. El seu camí va començar després de guanyar la VII edició del Campus d'Emprenedors Seedbrocket, un concurs que cada novembre es celebra a Madrid, a partir del qual van obtenir la inversió necessària per dur endavant el seu projecte.

"Volem aprofitar les possibilitats que atorga la tecnologia per explotar al màxim les capacitats individuals, potenciar al màxim el desenvolupament cognitiu en els primers anys, i crear un mètode d'aprenentatge que s'ajusti a les necessitats, fortaleses i debilitats de cada nen de manera individual i personalitzada ", destaca Karen Márquez.

Les aplicacions de infantium es basen en l'aprenentatge a través del joc per convertir-lo en una experiència divertida, interactiva i motivant, capaç d'involucrar els nens més enllà de mecanismes tradicionals. Per això investiguen amb la UAB i la UPC sobre com introduir les millors mecàniques de joc en cadascuna de les activitats i així incrementar la concentració, motivació, pensament crític i presa de decisions dels més petits.

L'avaluació i seguiment que fa infantium proposa també un canvi de paradigma del model educatiu tradicional, ja que es basa en la Teoria de les intel·ligències múltiples de Gardner. Aquesta teoria proposa que l'ésser humà té vuit intel·ligències que determinen el comportament, la manera d'aprendre, captar o comprendre el món: la lògica-matemàtica, la lingüística-verbal, la corporal-cinestèsica, l'espacial, la musical, la interpersonal, la intrapersonal i la naturalista. En aquest sentit, infantium utilitza uns indicadors per detectar les destreses, capacitats o intel·ligències de cada nen i, en funció del resultat, li recomana els jocs i activitats que estimulen la resta d'habilitats.
 

Font: UAB

 


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top