Ja han començat les obres del futur parc de Can Batlló a Barcelona

És un dels grans projectes de verd d’aquest mandat a la ciutat, i té l’objectiu d’integrar i respectar el patrimoni industrial de tot aquest ampli espai, situat al barri de la Bordeta, a Sants-Montjuïc, a la vegada que es converteix en una gran zona verda, tot d’acord amb criteris de sostenibilitat i emergència climàtica i integrant els usos veïnals ja existents.

Es preveu que aquesta primera fase, que s’està desenvolupant, duri 14 mesos, amb una inversió inicial de 12,3 milions d’euros, dels quals 5,4 els aportaran els propietaris de les parcel·les privades. El total, inclosa la segona fase d’obres, serà de 24,8 milions d’euros, amb una àrea que arribarà a 48.000 metres quadrats.

Del projecte destaquen, entre altres aspectes, la preservació i integració de les façanes de les antigues naus industrials, així com la plantació d’un bosc en un espai central o la construcció d’un camí d’aigua que en permetrà la sectorització segons els usos. Disposarà també de zones de jocs infantils, horts comunitaris i àrees d’esbarjo per a gossos. El disseny del projecte ha inclòs un procés participatiu del veïnat.

En la segona fase de construcció està prevista també la instal·lació de 3.520 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, així com mecanismes de drenatge de l’aigua de pluja. Aquest nou espai verd representa sumar a l’oferta de la ciutat més àrees d’esbarjo i d’estada, en sintonia amb la direcció marcada per la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic amb l’adopció de mesures que redueixin la contaminació atmosfèrica i acústica. 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top