Jornada a Vilanova i la Geltrú sobre les mesures d'estalvi a comerços i comunitats de propietaris

L'Auditori de Neàpolis va acollir el passat dimarts una Jornada sobre L'estalvi d'energia i diners, amb l'objectiu de proporcionar eines perquè comerços i comunitats de propietaris poguessin reduir l'import de la factura.
 
La sessió, organitzada per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i l'empresa Serra Experiència Immobiliària també perseguia donar pautes per afavorir l'estalvi econòmic en matèria energètica, la responsabilitat social i ecològica en l'ús de l'energia, i incidir en la importància que té la sostenibilitat mediambiental.
 
La regidora de Medi Ambient i Serveis Socials, Blanca Albà, va obrir la Jornada parlar de la importància que té l'estalvi energètic i el paper que hi juga l'administració local. "Des de l'Agència local de l'Energia treballem en el projecte Sumem Energies, una iniciativa que ens permet aportar solucions en la construcció del país que necessitem, ja que tenim el convenciment que bona part de les actuacions en estalvi energètic són també deure de l'administració".
 
Per la seva banda, el director de Serra Experiència Immobiliària, Sergi Serra, va parlar de la necessitat d'introduir bones pràctiques en l'estalvi també des de l'empresa privada. "Vem veure aquestes jornades com una oportunitat d'aplicar la nostra experiència i coneixement en el camp del comerç i les comunitats de veïns, com a complement al que ofereix l'administració".
 
El cap de la regidoria de Medi Ambient, Enric Garriga es va referir al món local com al primer agent en les actuacions contra el canvi climàtic. En aquesta línia va dir que no sempre les competències de l'administració permeten donar resposta a totes les demandes, però que la voluntat és poder incidir en la millora mediambiental del nostre entorn més proper. Per Joan Lluís Saperas, director adjunt de Serra Experiència Immobiliària, la llar va més enllà del propi habitatge i cal pensar també en les zones comunitaris com un espai que cal preservar. Segons Saperas, en l'estalvi es pot actuar des de la queixa o bé decidir actuar des la responsabilitat i sabent que només depèn de nosaltres fer bé les coses.
 
L'evolució del preu de l'electricitat i la seva repercussió en comerços i comunitats de propietaris, les possibilitats d'estalvi energètic que tenen els comerços, els passos a seguir per aconseguir que un comerç sigui més eficient o l'estratègia de la rehabilitació energètica al Garraf, van ser algunes de les ponències que es van tractar. A banda també es van presentar exemples reals d'auditories realitzades a comerços, establiments de restauració i edificis comunitaris, per tal d'assessorar sobre com es pot reduir la facturà energètica i ser més eficients. Sobre aquests exemples pràctics el responsable d'Agger, Sergi Marrugat, va explicar que l'estudi de mesures d'estalvi energètic realitzades a un comerç de la ciutat podien suposar prop de 10.000 € l'any. "En l'exemple d'un supermercat que havia de fer una inversió de 14.500 € li suposava un estalvi anual de 9.600 € l'any. En un restaurant, a partir d'una inversió de 4.000 € l'estalvi era de 12.500 € anuals, i en el cas de l'auditoria realitzada en un pàrquing d'una comunitat de propietaris l'estalvi arribava als prop de 22.000 €". En base a aquestes dades, el cap d'estalvi de l'ICAEN, Lluís Morer, va parlar de la necessitat de mesurar com a pas previ a l'aplicació de mesures d'estalvi energètic.
 
Les ponències i els casos pràctics van cloure amb la intervenció del meteoròleg de tv3 Francesc Mauri, que va voler destacar com a valor a tenir present la racionalitat i el seny en la utilització de l'energia.


Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top