L’Agència Catalana de l’Aigua invertirà més d’1,2 milions d’euros en les instal·lacions de l’EDAR de Sabadell-Riu Sec

L’ACA i l’Ajuntament de Sabadell han aprovat el text del conveni de col·laboració per a la posada en funcionament de les instal·lacions de  bioreactors de membranes de l’EDAR Sabadell-Riu Sec per un import d’ 1.229.530 euros i un termini de 15 mesos. Amb aquest conveni, l’Ajuntament de Sabadell podrà realitzar les proves de rendiment i comprovació d’aquestes instal·lacions, com a pas previ al traspàs de l’ACA a l’Ajuntament, administració competent del sistema de sanejament en alta de Sabadell. Avui, el Ple  Municipal ha donat llum verda a l’acord per majoria amb els vots a favor del PSC, CiU, PP i el regidor no adscrit Antonio Vega. Els grups de ES, ICV i EUiA s’hi han abstingut.

La posada en servei de les instal·lacions MBR permetrà tractar la totalitat del cabal d’entrada mitjançant aquesta tecnologia, incrementant el cabal de sortida amb una qualitat suficient com per a ser utilitzada com a aigua regenerada,  previ tractament de desinfecció.

L’empresa Companyia d’Aigües de Sabadell, SA (CASSA) és la responsable de la gestió indirecta del sistema de sanejament en alta al municipi d’acord amb les Bases d’Explotació corresponents i està portant a terme les tasques d’explotació de l’esmentada EDAR. Per tant, s’autoritzarà aquesta empresa per tal que realitzi les feines de posada en servei.

Gran part de les aigües residuals procedents de Sabadell i de Sant Quirze del Vallès es tracten a l’Estació Depuradora d’Aigües residuals (EDAR) de Sabadell-Riu Sec des del 1990. Al llarg del temps s’han anat ampliant les instal·lacions incorporant un tractament secundari i de tractament de fangs.

Els últims anys s’han anat enregistrant un increment gradual de les càrregues contaminants de l’aigua d’entrada i de cabals fins al punt d’arribar a l’estat de saturació del sistema, és a dir, s’ha sobrepassat la capacitat de disseny de les instal·lacions. Per tant, es va considerar la necessitat de remodelar el tractament biològic existent.
 

Font: Ajuntament de Sabadell
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top