L’Agència Internacional de l'Energia visita les instal·lacions d’URBASER per conèixer el Projecte RECARGO

L’Agència Internacional de l’Energia va voler conèixer divendres passat el projecte RECARGO (Renewables + Electric CARs + Grid Optimization), un dels projectes més innovadors del món que ha estat portat a terme per les empreses EON, Circutor i Urbaser. Aquest projecte integra l'alimentació de vehicles elèctrics per a serveis urbans a través de quatre punts de càrrega alimentats amb una instal·lació fotovoltaica de 16 kWp, que serà gestionada per tal d'optimitzar la generació d'excedents per al seu consum propi en el lloc de producció o per la seva disponibilitat posterior través de sistemes d'emmagatzematge d'energia. 
 

Fonts renovables per recarregar vehicles elèctrics

En el seu desenvolupament i operació, els socis del projecte pretenen obtenir coneixement i aprenentatge d'un tema innovador com la utilització de les fonts d'energia renovables per a aplicacions de recàrrega de vehicles elèctrics en una instal·lació industrial assistida de la xarxa per a l'autoconsum.

A més, el projecte estudiarà l'aprofitament de la segona vida de les bateries amb la reutilització de les que procedeixen de la flota de vehicles elèctrics que URBASER té en servei des de l'any 2009 a Barcelona.

Es tracta d'una flota de més de 50 vehicles elèctrics que ja sumen més d'un milió de quilòmetres en servei i les bateries s'optimitzaran com a acumuladors de l'energia que generi la instal·lació fotovoltaica del projecte RECARGO, evitant d'una banda la producció d'un residu del que tot just es reciclen alguns dels seus materials i aprofitant per un altre la capacitat de càrrega que encara conserven aquestes bateries -al voltant del 80% - , que si bé no és apta per al seu ús en vehicles, si permet l'emmagatzematge energètic.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top