L’Ajuntament d’Esplugues estrena xarxa de telecomunicacions corporativa per fibra òptica

L’Ajuntament d’Esplugues ha finalitzat la creació d’una xarxa de fibra òptica de 13 kilòmetres (10 de xarxa troncal i 3 de ramals) per tot el municipi, que suposarà importants millores de comunicació entre els edificis municipals, la implantació de punts de connexió wi-fi i un important estalvi econòmic.

A més de millorar les connexions de les 20 instal·lacions municipals, ha permès la instal·lació de càmeres de videovigilància a espais públics i la implantació de wi-fi a sis equipaments. A més permetrà un estalvi de 25.000 euros anuals.

La xarxa corporativa, que s’ha construït gràcies al Fons Estatal d’Ocupació per a la Sostenibilitat Local –creat per l’anterior Govern espanyol–, té com a finalitat una enorme millora per a les comunicacions (telefòniques i a través d’internet) de les 20 instal·lacions municipals repartides per la ciutat, tant en rapidesa com en fiabilitat, així com una millor interrelació entre tots aquests edificis. A més, suposa un important estalvi per a les arques municipals, al voltant de 25.000 euros anuals, gràcies a la reducció dels serveis que fins ara l’Ajuntament tenia contractats amb les empreses de telecomunicacions.

Gràcies a les possibilitats que ofereix la fibra òptica, l’Ajuntament ha pogut desenvolupar un sistema de càmeres de videovigilància instal·lades a diversos espais i equipaments públics (parcs de Can Vidalet i Torrents, plaça Blas Infante, Museu Can Tinturé, La Masoveria i la Deixalleria de la Fontsanta) per controlar actes d’incivisme.

Altra millora serà la implantació, a partir de gener del 2013, de sis punts de connexió wi-fi a l’interior de sis edificis municipals (Casa de la Vila, Complex Esportiu La Plana, Edifici Molí, Centre Puig Coca i Casal Robert Brillas).
 

A disposició d’empreses i llars de la ciutat

La nova infraestructura està capacitada per permetre nous usos en el futur. Entre aquests, posar la xarxa de fibra òptica i la seva potencialitat a disposició de les empreses i les llars de la ciutat que vulguin contractar el servei. Una possibilitat seria fent-ho a través d’una concessió administrativa, via concurs, a una empresa de telecomunicacions.

D’altra banda, la xarxa també permetrà incorporar en el futur aplicacions a la via pública contemplades en el concepte d’smart city (ciutat intel·ligent o digital), com ara el control de tots el semàfors de la ciutat o de l’enllumenat públic.


Font: Ajuntament d’Esplugues
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top