L’Ajuntament de Barcelona instal·la limitadors acústics per les festes de Gràcia

L'Ajuntament de Barcelona instal·la en 38 escenaris de les festes de Gràcia limitadors acústics que eviten que se sobrepassin els nivells de so establerts. L'objectiu és compatibilitzar al màxim el descans dels veïns amb el lleure.
Durant les festes de Gràcia, els concerts i espectacles nocturns poden esdevenir una molèstia pels veïns dels carrers més propers als escenaris on tenen lloc. Per minimitzar aquests efectes, l'Ajuntament ha instal·lat en 38 escenaris (vuit més que l'any passat) limitadors acústics, uns aparells que "eviten que el soroll es dispari" i que ajuden a obtenir "un cert confort als que són a casa", segons explica Jeroen Paymans, responsable de la instal·lació dels limitadors.
L'objectiu és compatibilitzar al màxim el descans amb el desenvolupament dels espectacles, sense que aquests perdin qualitat. "La qualitat del so no es veu afectada pel limitador", explica Paymans, ja que "en cas que se superi el nivell de so, es corregeix el volum de manera progressiva, de manera que el públic no noti una davallada molt brusca de so".
 

Buscar el millor equilibri

Paymans també assegura que cada any s'intenta reduir algun decibel en determinats escenaris, "però s'està arribant a un llindar en què no es pot abaixar més el nivell" perquè l'acte no es desenvoluparia com cal.
Els efectes dels limitadors són clars: des que s'utilitzen, el nombre de queixes per soroll s'ha anat reduint any rere any.
 

Font: Ajuntament de Barcelona

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top