L’Ajuntament de Girona es suma a les aplicacions mòbils per activar l’economia de la ciutat

L’ equip de govern de l’Ajuntament de Girona,  està activant l'economia de la ciutat d'una forma innovadora i tecnològicament impactant, mitjançant la posada en funcionament de l’aplicació “Girona in” que compta ja amb 4200 descàrregues en Android i 5.900 en iPhone. D'aquestes el 30% són estrangers.

De fet, segons ens comenta Marc Sales de l’empresa Icontouch que ha desenvolupat l’aplicació, “aquest  és un projecte global de l'ajuntament, dins la línia d'Smartcities, que es lidera des de les àrees de promoció econòmica i turisme, tot i que també han intervingut cultura, mobilitat, serveis...”

L’aplicació permet consultar informació i accedir a diversos continguts sobre la ciutat d'una manera fàcil, ràpida i des de qualsevol lloc. És una eina per als ciutadans i visitants, com a font d'informació dels serveis i equipaments que ofereix la ciutat, tots ells geolocalitzats. Segons Sales, “les funcions més utilitzades són les de trobar una farmàcia de guàrdia, les parades dels autobusos, les promocions dels negocis i les rutes. També ha tingut molt èxit el tema de la foto denúncia, tot i que aquí s'obliga a registrar i això frena una mica a la gent”.

També és una eina per promocionar econòmicament els comerços de la ciutat a través dels telèfons intel·ligents. Els establiments no paguen res, és una eina totalment gratuïta que posa l'Ajuntament a disposició de totes les empreses de la ciutat. Amb aquesta aplicació, els comerços poden fer regals i promocions personalitzades per tal d’activar els seus negocis. Actualment hi ha uns 550 negocis que ja estan dins d’aquest projecte i que de mitja posen una promoció cada dos mesos. Alguns sectors segons Sales “ja han notat un increment en les visites, sobre tot els de restauració i els de moda que havien posat promocions. Tots han notat un increment elevat en les visites a les seves webs i/o facebooks”.

L’ aplicació no s’ha implantat a cap altra ciutat de moment, però estant treballant amb Perpinyà i la seva regió metropolitana, i també han començat a fer els preestudis amb 6 ciutats de Catalunya, una de molt gran i 5 de mitjanes.

Aquesta aplicació es pot descarregar actualment des de la web de l’Ajuntament de Girona o a través de Google Play y App Store.
 
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top