L’Ajuntament de Manresa presenta les obres de millora que es faran aquest estiu a les escoles

El regidor d’Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet, ha explicat a l’escola Flama els treballs previstos per millorar les instal·lacions dels centres educatius i ha fet balanç de les actuacions fetes el darrer any amb el suport de la Generalitat i la Diputació.

El regidor d’Ensenyament i Universitats, Antoni Llobet, ha presentat el paquet d’obres que farà les properes setmanes l’Ajuntament de Manresa per millorar les instal·lacions de les escoles de la ciutat de cara al nou curs.

Llobet ha presentat aquestes actuacions des de l’escola Flama, centre on ja està força avançada la segona fase del treballs de reforma, que consisteix en la instal·lació de nous tancaments a tot l’edifici: Aquesta actuació s’ha aprofitat, a més a més, per ampliar l’espai de les aules del primer pis. L’estiu passat, durant la primera fase dels treballs, ja es van arranjar tots els lavabos i es va pintar tota l’escola.

El regidor ha explicat també que una altra de les actuacions previstes per les properes setmanes són els treballs que es faran a l’escola Sant Ignasi, on és previst reparar totes les canaleres de recollida d’aigües pluvials i resoldre els degoters. També a l’edifici de l’escola, el departament d’Ensenyament de la Generalitat procedirà a continuar amb la renovació dels tancaments.

A aquestes actuacions s’hi afegeix l’obra iniciada aquest dimarts per construir una rampa que connectarà el carrer Mestre Albagés amb el passatge Padró i que vol resoldre un problema històric que afectava la seguretat i la mobilitat de l’entorn de l’escola.

Les obres de millora als centre escolars també inclouen una actuació a l’escola Valldaura, on és previst fer la millora de les connexions a la xarxa de clavegueram i l’ampliació de les instal·lacions elèctriques i de l’alarma, motivades per la instal·lació d’un nou mòdul per part del departament d’Ensenyament de la Generalitat per poder oferir el segon curs de primària.
 

400.000 euros invertits a les escoles

Les actuacions previstes s’afegeixen a altres treballs de millora realitzats els darrers mesos i alguna altra de menor que es realitzaran properament a les instal•lacions dels centres educatius de Manresa.

La despesa conjunta de les actuacions que es realitzen serà d'uns 400.000 euros. La meitat els assumirà l’Ajuntament de Manresa en bona part gràcies a l’acord entre la Diputació de Barcelona i el consistori en el marc del programa Xarxa Barcelona. Els altres 200.000 els aportarà la Generalitat per instal·lar dos nous mòduls prefabricats, un a l'institut de Cal Gravat i l'altre a l'Escola Valldaura, per al proper curs.

Més enllà de l’actuació esmentada a l’escola Sant Ignasi, el regidor Llobet ha valorat la gran importància que tenen les actuacions de la Generalitat a la ciutat en matèria d’infraestructures escolars com són els treballs de la darrera fase de les obres a l’institut Lluís de Peguera, concretament la que afecta el cos central de l’edifici, i la molt propera licitació de l’obra per a l’edifici definitiu de l’institut de Cal Gravat.


Font: Ajuntament de Manresa

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top