L’Ajuntament de Manresa presenta un nou servei d’alertes al mòbil per a casos d’emergència

La regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Manresa ha impulsat un nou servei de tramesa massiva de missatges telemàtics per a situacions d’emergència. Les alertes, que s’enviaran des de la sala de comandament de la Policia Local de Manresa, arribaran via SMS i per e-mail a uns grups predeterminats de receptors, entre els que hi ha els regidors de la corporació, els membres del Comitè d’Emergències, tècnics municipals, l’ADF pla de Bages i també particulars que viuen en masies prop de masses forestals que actualment ja consten als catàlegs d’emergència de Protecció Civil.

L’aplicació informàtica que gestiona la tramesa d’aquests missatges ja és operativa i permet fer un enviament massiu d’avisos als grups esmentats. Aquests grups funcionen com a llistes de distribució que es poden seleccionar de forma individual o col·lectiva. Així, el sistema permet enviar un mateix missatge a tots els grups, o crear missatges específics per a cada grup.

El nou sistema d’alertes ha estat presentat avui per la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez i el tècnic de Protecció Civil, Xavier Jovés. També els ha acompanyat el cap de servei d’Emergències i Protecció Civil, Alfonso Sánchez.

La regidora de Olga Sánchez ha explicat que aquest sistema s’ha creat arrel de què fa un mes la Generalitat va homologar el Pla d’Incendis Forestals de l’Ajuntament de Manresa. Aquest pla incorpora una sèrie de fitxes amb els contactes personals dels residents en les masies que hi ha en zones forestals de la ciutat. A partir d’aquí, ha afirmat la regidora, “vam poder crear grups propensos a veure’s afectats per incendis, els quals, a partir d’ara protecció civil podrà avisar de forma especifica a través de l’enviament d’alertes als seus mòbils particulars o e-mails”.
 

El servei s’ampliarà als riscos químics

Sánchez també ha assegurat que, a més de la llista de distribució del Pla d’Incendis, “aquest sistema d’alertes es vol ampliar a d’altres elements vulnerables com són els grups que es podrien veure afectats per riscos químics i que el respectiu pla municipal s’ocuparà de detectar per després crear el grup de distribució concret”.

En la mateixa línia, el tècnic de Protecció civil, Xavier Jovés ha explicat que aquest sistema “és una forma d’aprofitar les noves tecnologies sumades als mitjans habituals de difusió”. En aquest sentit, Jovés ha esmentat que abans d’aquestes els avisos d’emergències es feien mitjançant comunicats de ràdio. Amb aquest sistema, ha assegurat Jovés, “poden detectar els grups vulnerables mitjançant la elaboració de plans de protecció específics que permeten detectar els elements vulnerables i crear aquestes llistes de distribució” que “es convertiran en avisos concrets per a gent concreta”.


Font: Ajuntament de Manresa

 

 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top