L’Ajuntament de Reus substituirà la superfície de joc del Camp de Futbol Municipal Districte V

L’Ajuntament de Reus ha iniciat els treballs de substitució de la superfície de joc del Camp de Futbol Municipal Districte V, situat al camí d’Aixemús, al barri Montserrat. Es preveu que en uns 18 dies es puguin enllestir els treballs, cosa que permetria començar la temporada amb la nova gespa instal·lada. El projecte inclou altres tasques de manteniment i millora de l’enllumenat d’aquest equipament esportiu.
Aquest camp, construït l’any 2004, va ser la primera instal·lació municipal que va comptar amb terreny de joc de gespa artificial, a més d’una petita zona d’entrenament de porters. El camp responia a la llarga reivindicació dels clubs esportius de tot el districte V que, al llarg de la història, havien disposat de diferents camps i emplaçaments. Finalment, la construcció de la nova instal·lació als terrenys municipals de l’antic Camp de Futbol del Barri Montserrat, també va suposar una important fita esportiva quan es va assolir la unió dels històrics clubs Juroca, Montserrat i Fortuny sota el nom de Unió Esportiva Astorga, que agafava el nom del carrer que recorre tots els barris i urbanitzacions de la zona des de la Plaça d’Europa fins al mateix barri Montserrat.

La societat municipal Reus Esport i Lleure, S.A., que gestiona aquesta instal·lació esportiva, ha estat l’encarregada de licitar les obres, i l’empresa que ha resultat seleccionada és Fieldturf Poligras, S.A. La companyia adjudicatària procedirà a la retirada de la gespa existent mitjançant un ràpid procediment mecanitzat que permet la recuperació i reutilització tant del material de farcit (arena de sílex i cautxú) com de la gespa. Aquesta gespa podrà tenir una nova vida mitjançant un procés de reutilització tant per a usos esportius com paisatgístics.


Gespa d’última generació

La nova gespa amb què comptarà la instal·lació municipal és d’última generació. En concret, una gespa monofilament còncava i multi nervada en la seva totalitat, que compleix amb els exigents protocols FIFA 2 Star.

El termini dels treballs d’execució és de 18 dies, cosa que permetrà començar la temporada esportiva 2013-2014 amb la nova superfície de joc instal·lada.

Aquests treballs es complementen amb la substitució de l’enllumenat i diversos treballs de condicionament i manteniment per millorar l’eficiència energètica, i tindran un cost total màxim de 160.000 €.

El camp, gestionat per RELLSA, acull les diverses competicions esportives de l’Escola de futbol Unió Esportiva Astorga i el seu equip amateur, que milita a la Tercera categoria catalana. El camp compta amb altres equips i activitats, entre les quals la lliga Mil·lenni de futbol, una competició inscrita a les lligues de lleure, així com molts usos derivats de l’activitat de turisme esportiu que acull l’empresa municipal. Cal tenir en compte que la gespa retirada haurà superat en els seus anys de vida les 26.000 hores d’ús intensiu.

El regidor d'Esports, Sebastià Domènech, ha subratllat el fet que finalment es donarà resposta a una reivindicació històrica dels usuaris d'aquest camp de futbol i del club de futbol Unió Esportiva Astorga, ja que la gespa actual havia tingut una alta utilització durant aquests anys i a hores d'ara es feia urgent la seva renovació.

Reus compta amb l’actualitat amb 5 instal·lacions municipals gestionades per RELLSA, que comptabilitzen cinc camps de futbol 11 i dos de futbol 7 de gespa artificial i dos de gespa natural, el que ha propiciat, gràcies a aquestes instal·lacions i al treball dels clubs de la ciutat, una forta implantació i increment de llicències d’esport base i de competició, la implantació (encara modesta) del futbol femení i les lligues de lleure. Tot plegat, ha afavorit l’assoliment d’un projecte global de ciutat que gaudeix d’excel·lents resultats i progressió, destacant l’elevat nombre de jugadors formats als clubs de la ciutat i que ara militen a diversos equips de primera i segona divisió.


Font: Ajuntament de Reus
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top