L’Ajuntament de Sabadell cedeix un miler de llumeneres per millorar l’eficiència energètica dels municipis de Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Prats de Lluçanès i Polinyà

L’Ajuntament de Sabadell, dins el conjunt de mesures per a la millora de l’eficiència energètica de la ciutat i en el marc del contracte ESE d’enllumenat, està substituint  de forma progressiva les llumeneres de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP) de l’enllumenat públic per altres de LED.
 
En aquest procés la ciutat de Sabadell està acumulant estoc de llumeneres antigues que no es poden aprofitar a la ciutat, però sí en altres municipis que encara no tenen llumeneres de vapor de sodi, sinó d’altres menys eficients i més contaminants.
 
Per aquesta raó, l’Ajuntament de Sabadell ha signat convenis amb diversos municipis per a la cessió, de forma gratuïta, d’un miler de llumeneres. Els acords s’han realitzat amb: Barberà del Vallès, que rebrà 592 llumeneres; Castellar del Vallès, que n’obtindrà 49; Prats de Lluçanès, que aconseguirà 107, i Polinyà 162. En total, 910 llumeneres.
 
L’objectiu és que els ajuntaments d’aquests municipis puguin utilitzar les llumeneres per substituir-ne altres més antigues, per aconseguir millorar l'eficiència energética de l’enllumenat.
 
Tal i com ha explicat l’alcalde de Sabadell; Joan Carles Sánchez, “d’aquesta manera, es reutilitzen les llumeneres de Sabadell i se’ls dóna un nou ús com un exemple d'una gestió eficaç en l'enllumenat públic”. I ha afegit que “la disposició tecnològica ha permès a Sabadell reduir costos gràcies a la tecnologia, ara altres municipis també podran fer-ho. La col·laboració entre ajuntaments és una molt bona opció per avançar i també per reduir despeses”.
 
En aquest sentit, Antonio Báez, tinent d'alcalde delegat d'Urbanisme i Activitats de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, ha agraït la cessió de llumeneres i ha destacat que “aquesta aportació ens permetrà arribar a la quarta generació de llumeneres i millorar en eficiència i eficàcia”.
 
També Lluís Vila, alcalde de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, ha valorat positivament el conveni i ha assenyalat que “seria molt interessant que aquest tipus de col·laboració continués en altres àmbits de la ciutat”.
 
De la seva banda, Ramon Mayoral, alcalde de l'Ajuntament de Polinyà, ha explicat que “fa temps que treballem per millorar i reduir la intensitat dels gasos contaminants que emetem a l’atmosfera. Gràcies a aquesta cessió millorarem encara més i, alhora, racionalitzarem la despesa”.
 
En la mateixa línia Aleix Canalís, tinent alcalde d’Urbanisme, Medi Ambient i Espai Públic de l'Ajuntament de Castellar del Vallès ha remarcat que aquest “és un pas més en la col•laboració intermunicipal tan necessària en aquest període de crisi i agraïm el gest de Sabadell en la cessió d’aquestes llumeneres a Castellar”.
 
 
Nou enllumenat a Sabadell

El canvi de model d’enllumenat públic converteix Sabadell en la ciutat amb més punts de LED instal•lats a l'espai públic de tot l’Estat. L’objectiu ha estat substituir el 30% de llumeneres de la ciutat.
El nou model de gestió permetrà estalviar 1.000.000 euros l’any de mitjana i el 30% d’energia. D’aquesta manera, Sabadell es converteix en la primera ciutat de més de 200.000 habitants que compta amb una Empresa de Serveis Energètics (ESE) per gestionar l’enllumenat públic.
 
Aquesta és una de les actuacions destacades del programa Sabadell Ciutat Intel•ligent, ja que aquest canvi implica una revisió dels serveis públics pensant en l’estalvi i incorporant noves tecnologies a la gestió per guanyar en eficiència energètica.


Font: Ajuntament de Sabadell
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top