L’Ajuntament de Sant Cugat estalvia un 49% en la despesa de telefonia durant el 2012

Seguint amb la voluntat de modernitzar l’administració i de fer-la més eficient des d’un punt de vista econòmic i ambiental, l’Ajuntament ha reduït en un 49% la despesa en telefonia (fixa i mòbil). En el cas de la telefonia mòbil, l’estalvi ha estat del 50,2%, mentre que, en el cas de la telefonia mòbil ha estat d’un 47,72%. En total, l’estalvi puja a 211.030€, que es divideixen en 156.042€ en telefonia fixa i 54.988€ en telefonia mòbil.

L’estalvi s’ha produït, en gran part, gràcies a l’ús de la xarxa corporativa de banda ampla de fibra òptica desplegada pel consistori que connecta totes les dependències municipals i permet l’intercanvi de trucades i de dades a cost zero.

L’aposta per la telefonia IP per part del consistori ha fet possible l’estalvi de línies de veu, ha facilitat la concentració dels serveis contractats en dues dependències per donar seguretat a la xarxa i ha permès optimitzar el número de línies ADSL. Això, lligat a l’obtenció de millores econòmiques en les ofertes dels operadors, ha permès reduir quasi a la meitat les factures.

Pel que fa a les condicions d’adjudicació, s’han millorat aspectes com la facturació de les trucades per minut i l’establiment d’una tarifa plana per a les dades. Així mateix, també s’ha fet possible la sortida entre 60 i 120 MB pel mateix preu. En cap cas ha augmentat la despesa. A banda, també s’han modernitzat les centraletes de telefonia dels edificis i s’ha contractat un gestor d’ample de banda. Aquest aparell permet garantir que tothom tingui l’accés que necessita a Internet.

Actualment, el contracte de telefonia fix és amb Ono, mentre que els mòbils estan contractats amb Vodafone.

Aquestes mesures d’estalvi va en línia de la voluntat política expressada per l’alcaldessa de “rebaixar progressivament despesa corrent per dedicar-la a polítiques assistencials i de serveis a les persones”. Per atenuar la baixada d’ingressos, l’Ajuntament també està duent a terme una revisió de les condicions de les diverses concessions per reduir la despesa de caràcter fix i adequar-la a la situació d’ajust pressupostari.


Font: Ajuntament de Sant Cugat
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top