L’Ajuntament de Sant Cugat inverteix 47.700 € a l’IES Leonardo i els centres de primària per millorar la qualitat de les instal·lacions abans de l’inici del curs escolar

L’Ajuntament ha invertit un total de 47.700 € a millorar els centres educatius públics del municipi durant els mesos d’estiu. Enguany, el govern municipal, malgrat el context de crisi econòmica, ha mantingut el compromís i la voluntat d'atendre les demandes de millora i adequació dels centres educatius i ha impulsat obres de manteniment i millora.

Aquest any, de manera excepcional, responent a les demandes de l’AMPA i les famílies de l’IES Leonardo Da Vinci, l’Ajuntament ha decidit actuar en aquest institut de la ciutat per millorar-ne les instal•lacions donat l’estat amb què es trobaven.

L’alcaldessa, acompanyada de la tinent d’alcalde de Serveis Urbans i la regidora d’Educació, han visitat l’IES per veure’n els resultats. Mercè Conesa ha explicat que “no és competència nostra el manteniment d’aquest centre però atès que hi havia una situació preocupant de manca de manteniment, es va acordar tant amb l’AMPA com amb la direcció com amb la conselleria, fer una intervenció extraordinària per part de l’Ajuntament per poder posar el centre al dia”. 

Mercè Conesa ha afegit que “totes les administracions al final gestionem recursos dels ciutadans i el que hem de fer és destinar els diners allà on es necessitin i sigui realment necessari. Creiem que en aquests moments era del tot necessari fer aquesta intervenció i així ho hem fet i els resultats són visibles”.


Actuacions als centres d’educació primària

Paral·lelament, s’han fet actuacions als centres d’educació infantil i primària i escoles bressol de la ciutat. D’una banda, s’han efectuat millores per fer més eficients el funcionament dels centres, com és el cas de la renovació de les canonades generals d’aigua de l’escola Catalunya; millora i adequació de les instal•lacions com és el cas de l’escola bressol municipal la Mimosa, on s’han pintat diverses parets del centre i s’hi ha instal·lat reguladors de pressió. Una de les accions destacades ha estat la renovació dels sorrals de les escoles bressol municipals i de primària, cosa que incrementarà el benestar dels infants durant les hores de lleure a les escoles. Així mateix, la brigada municipal també ha instal•lat a l’escola Turó de Can Mates una àrea de joc infantil nova, que ha estat adquirida per l’AMPA del centre.

Amb aquesta inversió, l’Ajuntament referma el seu compromís amb l’Educació a Sant Cugat, una de les apostes del consistori per a aquest mandat.

Durant el 2012, l’Ajuntament va destinar 5.505.000 € a Educació, comptant-hi totes les despeses del Patronat Municipal d’Educació, que inclou les escoles bressol municipals, l’Escola d’Art i Disseny, el Taller Triangle, el Conservatori, l’Escola de Música i el PQPI-PTT de Mira-sol. Aquest esforç econòmic va suposar un 5,5% del total de la despesa general de l’Ajuntament.
 

Font: Ajuntament de Sant Cugat

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top