L’Ajuntament de Sant Cugat torna a ser, per tercera vegada consecutiva, el més transparent de l’Estat

Ha obtingut la màxima puntuació possible en l’Índex de Transparència dels Ajuntaments 2012 elaborat per l’ONG Transparència Internacional.
  
L’Ajuntament de Sant Cugat ha tornat a ser el més transparent de l’Estat espanyol i es converteix en l’únic que rep aquesta distinció per tercera vegada consecutiva. Així es desprèn de les dades fetes públiques per l’ONG Transparència Internacional España, que avui ha donat a conèixer els resultats del  4rt. Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA), corresponent a l’any 2012.

Aquest índex mesura el nivell de transparència dels 110 ajuntaments més grans de l’Estat a través de 80 indicadors, dividits en sis àrees de transparència:

1) Informació sobre la corporació municipal.
2) Relacions amb els ciutadans i la societat.
3) Transparència econòmic-financera.
4) Transparència en les contractacions de serveis.
 5) Transparència en matèria d’Urbanisme i Obres Públiques.
 6) Nova Llei de Transparència.

Sant Cugat ha obtingut la màxima puntuació possible -100 sobre 100- en cadascuna d’aquestes sis àrees de transparència. Cal recordar que l’Ajuntament ja es va situar per primera vegada al capdamunt d’aquest rànquing l’any 2009 (amb una puntuació de 98’8 sobre 100) i l’any 2010 (amb una puntuació de 100 sobre 100). L’any 2011 no es va elaborar aquest índex.

En aquesta edició (corresponent a l’any 2012) Sant Cugat comparteix el premi amb set municipis més: Bilbao, Gijón, Oviedo, Ponferrada, Alcobendas, Gandia i Torrent. Sant Cugat és l’única ciutat catalana que apareix en el primer lloc del rànquing. La segona ciutat de Catalunya ha estat Mataró, que ha quedat en desena posició.

Podeu consultar el rànquing del 4rt Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) a www.transparencia.org.es


Font: Ajuntament de Sant Cugat

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top