L’Ajuntament de Terrassa vol estalviar un 20% d’energia fins al 2013

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha presentat el 16 de març el Pla d’estalvi i eficiència energètica municipal 2012-2013 elaborat per l’Ajuntament amb l’objectiu d’aconseguir un estalvi econòmic, reduir el consum energètic i les emissions de CO2. Aquest pla, que també han detallat el tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart, i la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Herrero, pretén potenciar i consolidar la cultura de l’estalvi i l’eficiència energètica entre els serveis municipals, els treballadors i els usuaris dels edificis i equipaments municipals.

Per aconseguir-ho, s’han previst 47 accions distribuïdes en 6 àmbits diferents: estalvi i eficiència energètica, energies renovables, organització municipal, ciutadania i entitats, control dels consums i accions d’informació i formació. La fita que s’ha marcat l’Ajuntament passa per aconseguir un estalvi energètic d’un 20% aplicant mesures tant en els equipaments municipals com en l’enllumenat públic exterior. S’ha previst que en els dos anys de vigència del pla es puguin estalviar fins a 474.000 euros, reduir el consum en 2,7 milions de kW i evitar l’emissió d’unes 555 tones de CO2 a l’atmosfera. El pressupost del pla per a enguany és de 50.000 euros.
 
Entre les accions previstes destaquen el canvi de fluorescents en els edificis municipals per altres de baix consum, la instal·lació de sistemes d’encesa i apagada introduint detecció de moviment en una desena d’equipaments, la revisió dels horaris municipals i el fixament de criteris d’apagada, la revisió de la regulació de sistemes de calefacció i climatització, o la revisió de tarifes i contractes d’electricitat i gas.
 
Per tal de concretar aquestes mesures, es constituirà una comissió de l’energia que impulsarà el pla i en farà el seguiment, es nomenaran coordinadors d’estalvi energètic entre el personal de l’Ajuntament, es faran auditories energètiques als edificis municipals i es redactarà una guia de bones pràctiques per als treballadors i treballadores municipals i per a les entitats i usuaris i usuàries dels equipaments propietat del Consistori.
 
Especial esment mereixen les accions de regulació i racionalització de l’enllumenat exterior, ja que són les que en major mesura poden contribuir a aconseguir l’estalvi previst. En aquest sentit, s’està procedint a fer una apagada selectiva de 699 punts de llum en algunes zones de la ciutat, com el 50% dels polígons industrials i diferents places i carrers, sempre sense comprometre els nivells mínims de llum reglamentaris i amb el consens i la participació de les Associacions de Veïns, de manera que no impliquin cap mena d’afectació de cara a la ciutadania.
 
També s’està reprogramant l’enllumenat ornamental en diversos punts de la ciutat, que a partir d’ara s’apagarà a les 22 h, mentre que fins ara ho feia a les 23 h. Per la seva banda, el Parc de Sant Jordi tancarà els llums a la una de la matinada, excepte als camins principals i a tot el perímetre del parc per raons de seguretat. Amb aquestes mesures està previst estalviar 72.000 euros i emetre 102 tones menys de CO2 a l’atmosfera.
 
Per últim, s’han previst altres tipus de mesures, com la substitució de 3.000 làmpades de mercuri per altres de vapor de sodi, o una prova pilot amb tecnologia led en 72 punts de llum del centre de la ciutat que implicaria un estalvi econòmic de 9.000 euros.
  

Font: Ajuntament de Terrassa


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top