L’Ajuntament remodelarà el carrer Major per seguir impulsant el centre històric de Sant Cugat

El proper juliol està previst que comencin les obres per millorar i actualitzar aquest carrer de vianants. Es renovarà el paviment, s’instal·larà un sistema intel·ligent d’encesa i apagada de l’enllumenat en funció del pas de vianants, es col·locaran llums tipus LED i es renovarà la xarxa de clavegueram. També es tindrà cura de marcar en el paviment les possibles restes arqueològiques que es puguin trobar.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que aquestes obres “no són una acció aïllada de manteniment, sinó que responen al projecte de l’Ajuntament de seguir impulsant el casc històric de Sant Cugat per realçar-lo i fer-lo més atractiu”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que l’Ajuntament també està impulsant la rehabilitació del mercat municipal Pere San o que projecta construir un aparcament al solar de la benzinera Gríful per tal de facilitar l’accés a la zona.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha presentat aquesta tarda les obres de millora del carrer Major de Sant Cugat, que l’Ajuntament té previst iniciar el proper mes de juliol (just després de la Festa Major). L’acte ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira.

Les obres serviran per efectuar un conjunt de millores amb l’objectiu de modernitzar i actualitzar aquest carrer, un dels primers que es van vianantitzar al centre de Sant Cugat. El projecte, que mantindrà la prioritat de pas per a vianants, contempla les següents actuacions:   


• Paviment: es col·locarà el mateix que hi ha a l’eix de vianants (que és de pòrfir). Se li aplicarà una pintura fotocatalítica que ajuda a mantenir més net el paviment i elimina els contaminants de l’aire.

• Millora xarxa de clavegueram i pluvials

• Soterrament línies telefonia i telecomunicacions

• Renovació enllumenat amb llums tipus LED i millora cablejat. A més a més, l’enllumenat incorporarà el sistema d’encesa i apagada en funció del pas de vianants. També es col·locarà un tipus d’enllumenat per realçar les voltes que hi ha a la part alta del carrer.

• Mobiliari urbà: es recol·locaran els bancs i les cadires i es posaran noves papereres

• Restes arqueològiques: hi ha la possibilitat que a la part baixa del carrer es trobin els fonaments del portal de Santa Maria (que antigament tancava l’accés a la vila) o una part del cementiri baixmedieval. En cas de trobar restes arqueològiques es catalogaran, se senyalitzaran i es remarcaran amb el paviment.

El pressupost d’aquest projecte, que encara s’ha de licitar i adjudicar, és de 455.940’39 euros. L’Ajuntament ha demanat una subvenció de fons europeus per tal de finançar les obres, que tenen una durada prevista d’entre 3 i 4 mesos.
L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que aquestes obres “no són una acció aïllada de manteniment, sinó que responen al projecte de l’Ajuntament de seguir impulsant el casc històric de Sant Cugat per realçar-lo i fer-lo més atractiu”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que l’Ajuntament també està impulsant la rehabilitació del mercat municipal Pere San o que projecta construir un aparcament al solar de la benzinera Gríful per tal de facilitar l’accés a la zona. Conesa ha assegurat que “aquest impuls del centre pretén donar-li un valor afegit en moments que són difícils per als comerciants”.

D’altra banda, la tinenta d’alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha explicat que “aquest projecte ja s’ha explicat als veïns del carrer per tal de poder recollir els seus suggeriments i comentaris”. Així mateix, ha dit que “les obres començaran el juliol per tal d’intentar afectar el mínim possible el comerç. La idea és que també es treballi el mes d’agost i que, per tant, si no hi ha cap contratemps es puguin enllestir a la tardor”. 
 

Font: Ajuntament de Sant Cugat (Foto de Localpress)
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top