L’AMB destinarà 160 milions d’euros a plans de suport als ajuntaments

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obtingut un crèdit bancari de 160 milions d’euros per al finançament del seu Pla metropolità de suport als ajuntaments, d'estímul de l'activitat econòmica i millora de la qualitat de vida, aprovat el passat 30 de juliol pel Consell Metropolità. Per aquest motiu, al Ple del Consell Metropolità del mes de maig s’ha aprovat una modificació del pressupost per l’any 2014, per encabir-hi aquest import.
 
El crèdit ha estat concedit per les entitats Caixabank, BBVA, Banc Sabadell, Santander i Bankia, que aportaran cinc parts iguals de 32 milions d’euros. El termini d’amortització del crèdit és de vuit anys: els dos primers seran per a la disposició dels recursos econòmics, i durant els sis següents l’AMB tornarà els diners.
 
Aquest nou Pla té com a objectiu principal ajudar a pal•liar els efectes negatius de la crisi econòmica sobre els Ajuntaments Metropolitans i els agents econòmics d'aquest territori, i es concreta en quatre programes d'actuació:
 
1. Programa de suport als municipis per al finançament de l'expropiació de les zones verdes i dotacions municipals (54 M€): aquest programa ofereix als Ajuntaments interessats la possibilitat d'aconseguir recursos econòmics per fer front al pagament de les indemnitzacions expropiatòries establertes mitjançant sentències judicials fermes.
 
2. Programa de suport a les empreses municipals d'habitatge (46 M€): Aquest programa es defineix com una acció preventiva i de recolzament als Ajuntaments metropolitans, per evitar que es malbarati i/o es malmeti el patrimoni públic de sòl i habitatge de titularitat local que s'ha acumulat els darrers anys i que això repercuteixi negativament en els pressupostos municipals i, de retruc, en la paralització de projectes d'urbanització i edificació que volen donar compliment a les necessitats i expectatives dels ciutadans d'adquirir o llogar un habitatge de règim protegit, actuals i de futur.
 
3. Programa de rehabilitació d'edificis i millora de barris (30 M€): donat que, segons l'INE, un 10% dels edificis existents a l'àrea metropolitana de Barcelona requereixen d'algun tipus d'actuació de rehabilitació, aquest programa es proposa incentivar la regeneració del parc d'edificis, mitjançant l'atorgament de subvencions destinades a potenciar econòmicament aquelles actuacions que per les seves característiques generin valor afegit en termes d'ocupació local, aplicació de criteris d'ecoeficiència, millora de les condicions d'habitabilitat i qualitat de vida, millora de l'espai i el paisatge urbà i d'altres.
 
4. Programa de millora d'infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i àrees d'activitat econòmica (30 M€): aquest programa vol impulsar, dins l'àmbit territorial de l'AMB,  l'establiment d'una línia de subvenció per a ajuntaments, empreses i agrupacions d'empreses, vinculats i/o ubicats en un polígon industrial o àrea d'activitats econòmiques, per a la realització d'obres de rehabilitació i millora, que de manera col·lateral tingui també un impacte dinamitzador en el teixit local empresarial.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top