L’Àrea Metropolitana de Barcelona comença pel Baix Llobregat, el llaurat i garbellat dels 32 Km de platges metropolitanes

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)  ha iniciat aquest dimecres, 12 de març, a Castelldefels, els treballs de neteja de les platges metropolitanes, que finalitzaran el 28 de març a les platges de Barcelona.
 
El llaurat de platges és l’operació que marca el tret de sortida de la temporada. El treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm. de profunditat, per facilitar l’aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l’ inici de la temporada.
 
Passats uns dies, els tractors realitzen el garbellat  per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany. A partir d’aquest moment i fins el mes de novembre (tardor/hivern) es continuaran passant diàriament les màquines garbelladores per totes les platges metropolitanes.
 
L’AMB s’encarrega del manteniment de l’espai de platges metropolitanes, que registren 9 milions d’usuaris l’any i ocupen una superfície de sorra de 2 milions de metres quadrats. El conjunt de les accions que l’AMB realitza a les platges metropolitanes (neteja, gestió, promoció, equipaments...) té un cost aproximat de 3 milions d’euros anuals.
 
La previsió és que, per aquesta temporada, els usuaris augmentin en un 10%, seguint la tendència dels últims anys.
 
L’AMB disposa de la certificació de la implantació del sistema integrat de qualitat i medi ambient segons les normes UNE-EN-ISO 9001:2000 i 14001:2004 en les tasques de neteja de les platges metropolitanes i del manteniment de les seves instal·lacions.
 
El llaurat i garbellat de la sorra també permet deixar-la en perfectes condicions per a començar a col·locar-hi els diferents elements de mobiliari amb què l’AMB equipa les platges cada any. Una de les novetats d’enguany són els aparcabicicletes que se situaran a la sorra, al costat de la passera d’accés, i que permeten que els usuaris puguin tenir la seva bicicleta a prop en tot moment. Aquest equipament es complementarà amb el Bicibox, que també té mòduls a les platges dels municipis metropolitans.
 
Per municipis, les dates de llaurat de les platges són les següents:
 
-Castelldefels: 12, 13 i 14 de març
-Gavà: 17 i 18 de març
-Viladecans: 19 de març
-El Prat de Llobregat: 20 de març
-Sant Adrià de Besòs: 21 de març
-Badalona: 24 de març
-Montgat: 25 de març
-Barcelona: 26 i 27 de març
 
I les dates de garbellat:
 
-Castelldefels: 12, 13, 14, 15, 17 i 18 de març
-Gavà: 17, 18, 20 i 21 de març
-Viladecans: 19 i 22 de març
-El Prat de Llobregat: 20 i 24 de març
-Sant Adrià de Besòs: 21 i 24 de març
-Badalona: 24 i 27 de març
-Montgat: 25 i 28 de març
-Barcelona: 26 i 27 de març
 
Font: AMB
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top