La certificació i la prevenció laboral tenen premi

A finals del mes de juny Certiquality va confirmar la renovació i extensió de les principals certificacions atorgades a Mapei a Espanya, entre les quals destaca especialment la concessió del certificat OHSAS 18001. A més de les no menys importants ISO 9001/2015 i ISO 14001.

L'estàndard OHSAS 18001: 2007 estableix els requisits que ha de complir un sistema de gestió de seguretat i salut en el treball, perquè les organitzacions puguin controlar eficaçment els riscos associats amb les seves activitats, millorant el seu acompliment de forma contínua.

Mentre que la Norma ISO 9001: 2015 determina els requisits per a un Sistema de Gestió de la Qualitat, que poden utilitzar-se per a la seva aplicació interna per les organitzacions, independentment de si el producte i / o servei ho brinda una organització pública o empresa privada, qualsevol que sigui la seva branca, per a la seva certificació o amb fins contractuals. I la ISO 14001 certifica la correcta implantació d'un sistema de gestió ambiental relatiu a cadascuna de les activitats que es desenvolupen en l'organització, a més de promoure la protecció ambiental i la prevenció de la contaminació.


Cultura de la prevenció laboral

Però tot cobra un valor afegit, quan a més de treballar seguint tots els sistemes i certificacions consensuats per la indústria, es premia una marca com Mapei, per aplicar correctament els protocols de seguretat laboral.

Recentment MAZ Mútua va fer entrega a Mapei Spain del Bonus 2018 resultant de la reducció de les cotitzacions per contingències professionals per a les empreses que hagin disminuït de manera considerable la sinistralitat laboral.

Mapei va finalitzar 2018 amb zero accidents laborals, com a conseqüència de l'efectivitat de la implantació de la cultura de la prevenció laboral en tota la cadena de valor de la companyia. Gràcies a aquesta important fita i en compliment del sistema dels incentius creat pel govern segons Reial Decret 231/2017 publicat al BOE el 24 de març de 2017, la Mútua MAZ, institució que col·labora i orienta als seus associats per tal de reforçar la seva gestió dins de l'àmbit preventiu, va lliurar el xec relatiu a la devolució d'una part de l'import de les quotes per contingències professionals de la Seguretat Social.

La prevenció laboral i el compliment de les normes de seguretat són la clau per aconseguir que no es produeixin accidents laborals, tant en el sector de la construcció, en tot tipus d'activitat professional en general i en l'àmbit industrial especialment. Al 2018 Mapei va aconseguir finalitzar l'any amb la xifra de "0 accidents laborals", fita que no s'aconseguia des de 2013.

Segons paraules de Francesc Busquets director general de Mapei: Per aconseguir aquest objectiu no es va tractar només de continuar i desenvolupar uns procediments de seguretat, sinó d'haver assumit la cultura de la prevenció laboral en tota la cadena de valor de la companyia.

La teoria i la normativa són eines bàsiques, però la focalització i actitud de tot l'equip de persones que formen Mapei són claus per aconseguir que no es produeixin accidents laborals.

En conclusió i encara que soni a tòpic, el rigor i el compliment de les normatives són necessaris per aconseguir l'excel·lència en el treball, i és motiu d'orgull que les actituds i gestos diaris de la companyia siguin tan altament valorats.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top