La Cimera Europea BIM mostrarà aplicacions de BIM de diferents administracions internacionals

L'European BIM Summit 2015 és l'única cimera a nivell europeu sobre Building Information Modelling (BIM) que se celebra com a esdeveniment d'alt nivell en un format executiu d'un dia i mig que va tenir lloc al WTC-World Trade Center de Barcelona els dies 12 i 13 de febrer. L'European BIM Summit (que se celebrarà en castellà i anglès simultàniament) tindrà lloc en un dels edificis icònics de la ciutat (l'arquitecte nord-americà Henry Cobb va ser el seu autor) que es troba al mig del mar, al front litoral del conegut Port Vell.

La Cimera Europea BIM 2015 tindrà més de 400 assistents, compta amb 10 espònsors de nivell global, més de 20 administracions públiques, més de 20 projectes BIM que apareixeran com a casos d'estudi, i compta amb la col•laboració d'empreses estratègiques i start-ups de programari i maquinari, universitats clau en el desenvolupament del BIM, etc. que cobriran l'estat de l'art de les aplicacions i els beneficis de BIM a Europa.

El concepte BIM engloba el control i la gestió de tota la informació que es genera al llarg del procés projectual des de la fase de disseny conceptual, la presa de decisions constructives del projecte constructiu (mitjançant la seva modelatge) fins a les fases més avançades de disseny estructural i d'instal·lacions i, la més important, durant el període de producció, gestió i manteniment d'un edifici existent i que es transformarà o d'un de nova construcció.
 

Les claus de la necessitat de transformar el sector de la construcció a Europa


► Les administracions a Europa no es poden permetre que els seus projectes d'edificació i les seves obres de construcció no compleixin els terminis de temps ni els costos fixats amb anterioritat.
 
► La Construcció és l'àmbit productiu que major nombre d'aturats té i que menor implementació de la industrialització contempla. Per tant, és el sector que necessita més atenció i apostar decididament per la innovació i l'eficiència.

► El mes de gener de 2014, el Parlament Europeu va votar per modernitzar les normatives de contractació i licitació públiques recomanant l'ús de les eines electròniques com el BIM pels projectes i concursos oberts de disseny.
Directive 2014/24 / EU of the European Parliament and of the Council of 26 February 2014 on public procurement and repealing Directive 2004/18 / EC de 2014.03.28, Article 22, Point 4

► Per això, cal un esdeveniment global obert a diferents disciplines, institucions i col•lectius que representin l'estat de la qüestió del BIM al Sector de la Construcció al nostre continent.

Des del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB) i BIM Academy, s'organitza aquesta conferència d'alt nivell dirigida als "decision-makers" del sector de la construcció.
Associacions europees com AEEBC, CIAT, buildingSMART, Professional Engineers, Obge-Bole i convidats especials des d'altres continents per oferir la seva perspectiva com l'AIA dels Estats Units; la indústria de la construcció i els seus traductors a BIM com Roca, Bimética; constructors globals comoCCC, boKlok; promotors i corporacions com Cimpress, Via Célere; projectes model com l'Abu Dhabi Airport, Crossrail ...; desenvolupadors de programaris BIM en diferents camps com Trimble, Bentley, Cype, Graphisoft, etc. mostraran de forma directa i pràctica la importància d'adoptar BIM en els processos i projectes de la construcció a Europa.
 


Proposta de valor de la Cimera Europea BIM-European BIM Summit

Conscients de la importància que aquest nou model d'organització interrelacionada dels processos de construcció està tenint per al sector a Europa ia tot el món, i la necessitat d'adoptar urgentment pràctiques més eficients, la Cimera Europea BIM serà la plataforma per aprendre i interactuar de la mà i amb experts internacionals.


Experiència d'aprenentatge

El BIM European Summit es planteja com un programa incentivador per mostrar coneixement, capturar, compartir i generar-lo. Continguts, connexions i networking són la base d'aquest esdeveniment.
 
 

Event exclusiu per a aquells que volen canviar (i per a aquells que necessiten fer-ho)


Les comunicacions, de la mà dels experts més transcendentals a tot Europa se centraran en que l'assistent accepti i aculli ràpidament el canvi, gestioni bé el canvi, positivitzi el canvi i així pugui ser competitiu pels seus majors avantatges.

Per obtenir tota la informació referent a la cimera europea BIM, visiteu www.bimsummit.eu

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top