La ciutadania de Sant Boi prioritza els 15 projectes que es faran realitat amb el Pressupost Participatiu 2023

El Pressupost Participatiu 2023 permetrà fer realitat enguany a Sant Boi 15 projectes proposats per la ciutadania i escollits per mitjà d'una votació pública. Entre ells hi ha, per exemple, un festival musical de talent jove, un programa per prevenir la conducta suïcida la població jove i adolescent o la creació de zones d'ombra i vegetació als patis escolars. Els projectes es desenvoluparan al llarg de l'any 2023. 

En aquesta edició del Pressupost Participatiu, que es recuperava després del parèntesi de la pandèmia, s'han prioritzat les actuacions per a la millora de la qualitat de vida relacionades amb la salut i la sostenibilitat (en sintonia amb l'estratègia per una ciutat sostenible i saludable) i amb les persones joves (d'acord amb la prioritat municipal d'atendre les necessitats específiques de les diferents etapes del cicle de vida). Tots els projectes estan relacionats amb alguna d'aquestes temàtiques. 

L'Ajuntament destinarà prop de 300.000 euros a l'execució dels 15 projectes, escollits d'entre un total de 42 propostes ciutadanes prèviament seleccionades d'entre més d'un centenar. La recollida de totes les propostes i la votació posterior s'han canalitzat mitjançant la plataforma digital de participació de Sant Boi. 

En un termini aproximat d'un mes, 1.457 persones han participat en la votació i en total s'han recollit 3.423 vots (cada persona podia votar per un màxim de 5 projectes). 

La proposta més votada ha estat la creació d'una càpsula del temps audiovisual de Sant Boi que farà una radiografia de la ciutat mitjançant un documental transmèdia. També ha obtingut molt suport una proposta per instal·lar jocs d'equilibri i escalada per a infants a l'espai públic. 

Alguns dels projectes seleccionats proposen millores de sostenibilitat i salut a les escoles de la ciutat, especialment la creació de zones d'ombra als patis, o també un hort urbà i un aparcament per a bicicletes. 

Altres propostes que es duran a terme són un festival musical de talent jove amb artistes consagrats i emergents, un projecte per a la prevenció de conductes suïcides en joves i adolescents o una formació per a monitors i monitores que estan al càrrec d'infants amb diversitat funcional en activitats esportives. 


 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top