La ciutadania podrà prioritzar les actuacions de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible de Sabadell

Una jornada participativa de consulta i validació permetrà que la ciutadania proposi quines actuacions es prioritzen, en el marc del projecte Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI), en la qual l’Ajuntament de Sabadell està treballant, amb la finalitat de generar projectes amb capacitat d'atracció econòmica, en una ciutat que ara té una alta implantació del sector de serveis i que històricament ha estat industrial.

L’objectiu és generar llocs de treball en l’àmbit de les noves economies de sostenibilitat, d’eficiència i de qualitat de l'espai urbà, que permetin la reactivació econòmica i productiva, l’impuls de la cohesió social i l'accés als recursos bàsics dels sectors socials més desafavorits.

En aquest sentit, Maties Serracant, tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, ha recalcat que “també és un objectiu del govern planificar estratègicament les accions que s’han de dur a terme i, posteriorment, avaluar-les.

Precisament ara l’Estratègia DUSI permet generar espais per repensar la ciutat, amb la intenció d’afavorir la cohesió social i l’eficiència energètica”.

Per participar en aquest procés s’han previst dues vies. D’una banda, un qüestionari en línia que estarà accessible al web municipal www.sabadell.cat fins a l’1 de desembre.

D’altra banda, una jornada de debat presencial i de treball cooperatiu amb la ciutadania en general i, especialment, amb el teixit associatiu organitzat a la ciutat, que permetrà participar activament en les línies d’actuació estratègiques del projecte. Aquesta sessió tindrà lloc el proper 27 de novembre, de 18 a 20.30 h, al Casal Pere Quart. Per participar-hi tan sols es sol•licita, prèviament, la inscripció de les persones interessades.

A la sessió es farà la presentació del projecte, tres taules de treball repartides en diferents eixos temàtics i un plenari de conclusions. Els resultats s’incorporaran al projecte, que posteriorment s’haurà de sotmetre a la valoració del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

Glòria Rubio, regidora de Participació, ha afirmat que “el principal objectiu d’aquest procés es validar i millorar l’estratègia de ciutat i donar prioritat a les propostes que prèviament han treballat els serveis tècnics”.


Horitzó 2020: nova estratègia de ciutat

L’estratègia DUSI proposa diverses actuacions a la ciutat, que l’Ajuntament presentarà a la convocatòria de cofinançament, a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es preveu que pugui suposar una inversió de fins a 15 milions d'euros a Sabadell. Les accions s'executaran de forma progressiva en el període 2016-2020, sempre que el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, com a organisme gestor dels fons FEDER, accepti aquest projecte. Un cop validat, les accions proposades per l'Ajuntament de Sabadell seran cofinançades pel FEDER, que aportarà el 50% del cost. L’altra meitat serà de finançament municipal o a través d’altres subvencions.

Els reptes d’aquesta estratègia es basen en la consecució d'objectius relacionats amb els conceptes de ciutat sostenible, integradora i intel•ligent i que han d’acomplir amb els reptes econòmics, ambientals, climàtics, demogràfics i socials. Es concreten a millorar l’accés, l’ús i qualitat de les TIC; afavorir el pas a una economia de baix nivell d’emissió de carboni; conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos, així com també la inclusió social i la lluita contra la pobresa.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top