La contractació pública, a debat a València

El "I Congrés Nacional de Contractació Pública Electrònica" - CNCE16, es durà a terme els propers 4 i 5 de maig al Saló d'Actes del Centre Esportiu-Cultural Petxina a València. Es tracta d'un congrés oportú i necessari per a tots aquells que vulguin conèixer l'estat de l'art en matèria de contractació electrònica i que vulguin conèixer les experiències d'èxit d'altres administracions. Està promogut per la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament d'Alzira i la FVMP.

Perquè les noves tecnologies ens permeten ja aplicar processos més àgils, eficaços, segurs i eficients per tramitar tot el procés de contractació en les nostres administracions. La gestió dels expedients de contractació en format paper, les reunions presencials de les meses de contractació, la comparació d'ofertes, les comunicacions per a la resolució d'incidències, l'aportació de documentació, la comunicació d'adjudicacions i molts aspectes més del fins ara complex i tediós procés, canviaran si o si, en els propers anys.

Les plataformes de contractació electrònica estan incorporant-se al procés normal de les organitzacions privades i públiques. La tecnologia que ofereixen nombrosos proveïdors ja està permetent interconnectar amb els sistemes de gestió interns, comptabilitat i expedients.

La transparència, que està sent necessàriament reclamada com a exigència ciutadana, s'està implantant seriosament en les organitzacions i la contractació és una fita sensible de la gestió pública que cal adaptar a aquestes exigències. Al voltant de la contractació apareixen altres serveis d'utilitat per a les organitzacions públiques que s'entrellacen amb el procés de contractació, com la signatura electrònica, la notificació, la facturació, l'obertura de dades, la interoperabilitat i les comunicacions.

Per tot això, en aquest "I Congrés CNCE" es tractaran des de la matèria jurídica i l'adaptació legal necessària de les noves lleis de contractes del sector públic i de procediment administratiu a les implicacions tecnològiques de seguretat, interoperabilitat, signatura, etc. A més de molts altres aspectes relacionats com la Centralització i la Direcció de les compres així com el suport polític, la gestió del canvi, la Transparència, el paper de les diputacions i la implicació de les xarxes socials en la comunicació i transformació de la contractació sense oblidar-nos del lideratge necessari que estarà present amb la presència d'alcaldes i alts responsables de les nostres administracions.

Com a reflex de l'ocupació de les institucions en aquest canvi es comptarà amb la presència del President de la Generalitat Valenciana, promotora a través de la Direcció General d'Administració Local, del Congrés.

Més informació a: www.cnce2016.es

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top