La deixalleria municipal d'Alcover millora i amplia les seves instal·lacions

A finals de juliol s'han iniciat els treballs de millora i ampliació de la deixalleria municipal d'Alcover amb la voluntat de crear un centre de gestió de residus més modern, que s'uneix a la necessitat d'incrementar la capacitat d'acollida i tractament de residus.

L'objectiu de l'Ajuntament d'Alcover i Fundació i Treball, l'empresa que gestiona el servei, és avançar cap a un model de deixalleria basat en la reutilització de productes i el reciclatge de materials. El focus del servei ja no és només la correcta separació de residus, sinó la prevenció i el reciclatge real d'aquells que són inevitables.

Es tracta d'avançar cap a un model d'economia circular en l'àmbit local i esdevenir un centre de recuperació i no un centre de transferència de residus. Per a fer-ho cal incentivar la conscienciació i la participació dels usuaris convertint la gestió de la deixalleria en un sistema d'educació ambiental permanent.

Els treballs consisteixen a millorar les instal·lacions de l'actual deixalleria i la creació de nous espais per la reutilització, valorització i reciclatge dels residus, i fins i tot pels residus de caràcter especial. A més de la instal·lació de sistemes per millorar l'eficiència dels consums, sistemes de vigilància i control, el registre de visites, la incorporació de nova senyalística de circuits d'usuaris i de transport de residus; un sistema informatitzat per conèixer la traçabilitat que aporta cada usuari i l'obertura d'una botiga de productes de segona mà.

Per incentivar el reciclatge, l'Ajuntament d'Alcover aplica una sèrie de bonificacions en la taxa d'escombraries als usuaris particulars que fan ús d'aquest servei.

L'execució de les obres no afecta la utilització de la deixalleria, ja que és compatible amb els horaris d'obertura. Es preveu que els treballs finalitzin a finals d'any.

Aquesta actuació està compresa dins una subvenció de l'Agència Catalana de Residus per millorar l'eficiència de les deixalleries. 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top