La Diputació aprova un pressupost que augmenta les ajudes i reforça els ajuntaments gironins

L'equip de govern de CiU a la Diputació de Girona, amb el suport del grup d'ERC, ha aprovat avui el projecte dels pressupostos per al 2013. El pressupost de la Diputació de Girona per a l'any 2013 serà de 113,6 milions d'euros, xifra que representa un augment del 16 % en relació amb l'exercici de 2012.

Malgrat ser un pressupost superior al de l'exercici que ara es tanca, presenta una especial contenció de la despesa corrent per tal de poder augmentar les ajudes als municipis i tornar a dotar de contingut algunes àrees que havien perdut protagonisme a causa de la davallada del pressupost del 2012. El president de la Diputació en funcions, Miquel Noguer, ha explicat que “és un pressupost que manté l'esperit d'aquesta Diputació de donar suport als ajuntaments perquè puguin disposar d'eines que ajudin la ciutadania”.

Miquel Noguer ha explicat també que l'increment del pressupost pel proper exercici en relació amb el d'enguany serà possible gràcies tant a l'increment de les partides procedents del Govern de l'Estat com al fet que el deute i els seus corresponents interessos han disminuït 3 milions d'euros.


Pressupost general de la Diputació (117,9 milions d'euros)

És el pressupost que es compon del de la pròpia corporació (113,6 milions d'euros) i del dels organismes autònoms que en depenen: Dipsalut (11,8), XALOC, Xarxa Local de Municipis (7,8), Conservatori de Música Isaac Albéniz (2,4), Patronat Francesc Eiximenis (0,1) i la societat mercantil SEMEGA, Servei de Millora i Expansió Ramadera Aplicada (1,5).

Per tal de determinar el total del pressupost general, la suma global dels pressupostos s'ha d'ajustar a l'import de les transferències internes entre la Diputació i els ens que en depenen (ajustaments de consolidació que representen 19,3 milions d'euros).


Pressupost sense consens

El pressupost de la Diputació de Girona per l'any 2013 s'han aprovat amb el suport de l'equip de govern de CiU i d'ERC, a l'oposició, però amb el vot en contra del PSC -l'any passat hi va votar a favor-. La portaveu socialista, Pia Bosch, ha justificat el vot negatiu del seu grup “perquè és un pressupost que no s'adequa a la realitat que es produeix a casa nostra en aquests moments”

Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Lluís Sais, que ja ha comparegut amb l'equip de govern a la presentació del matí, ha explicat que el seu vot favorable respon a què “es garanteix un tracta equitatiu als 221 ajuntaments de les comarques gironines independentment de les sigles”


Pressupost d'ingressos

Pel que fa als ingressos, i per portar a terme totes les accions previstes l'any que ve, el pressupost compta amb la cessió d'impostos i transferències de l'Estat: 101,9 milions (87 el 2012), que representen el 89,7 % del total de finançament, a més 11,7 milions en concepte de taxes, preus públics, recàrrecs sobre IAE, interessos financers, reintegraments de préstecs, subvencions i d'altres (10,3 %). El pressupost de la Diputació de Girona s'ha confeccionat sobre la base d'aquestes previsions econòmiques, que indiquen que l'Estat transferirà un 17,2 % (14,9 milions d'euros) més que l'any passat.


Distribució per àrees

La Diputació ha vertebrat uns pressupostos de redefinició de les prioritats polítiques de manera que es pugui disposar de tots els recursos possibles per destinar-los a reforçar la prestació de serveis directes als municipis en àmbits com ara la cooperació local, cultural i l'acció social i, de manera molt especial, als municipis més petits i que tenen més dificultats.


Concretament les línies de subvencions a entitats locals més importants que conté el pressupost per a l'exercici 2013 són les següents:

• 11 M d'€ per al finançament del Fons de Subvencions
• 4,6 M d'€ per al finançament del PUOSC específic de la Diputació
• 3 M d'€ per a projectes diversos
• 2,3 M d'€ per a programes mediambientals
• 1,6 M d'€ per al foment de l'esport
• 1,5 M d'€ per a inversions en equipaments culturals
• 1,3 M d'€ per a la promoció econòmica i les noves tecnologies
• 1,3 M d'€ per a activitats culturals
• 1,1 M d'€ per a acció social

Font: Diputació de Girona

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top