La Diputació de Barcelona aporta 30 MEUR a l'Ajuntament per a la millora d'equipaments culturals i esportius

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha signat aquest divendres un conveni amb la Diputació de Barcelona que dotarà el consistori de 30 MEUR. La Diputació ha repartit en diferents actuacions el paquet d'ajudes, que aquest any es dedicaran a la recuperació d'infraestructures culturals i esportives. Concretament, centrades en l'adequació del nou Museu de Cultures del Món, d' 11 MEUR, 12 MEUR per a la rehabilitació de la fortificació del Castell de Montjuïc, i 5 per a la millora de les instal·lacions esportives de l'Anella Olímpica. En aquest sentit, el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, ha agraït a la Diputació "la flexibilitat" de repartir els recursos en diferents projectes.

Trias ha assegurat que aquestes inversions "es necessiten per a la Capitalitat de Barcelona" i ha destacat el paper de la Diputació en aquests moments "perquè és de les poques administracions que té capacitat inversora". Per mitjà d'aquesta concertació, l'Ajuntament podrà tirar endavant les obres d'adequació dels Palaus del Marquès de Llió i Nadal, al carrer Montacada, que desembocarà en el nou Museu de Cultures del Món. Trias també reserva 8 MEUR el 2013 per a la rehabilitació del Museu Casa-Verdaguer.

L'acord preveu destinar 12 MEUR al manteniment i l'adequació de l'antiga fortalesa militar del Castell de Montjuïc. Per al regidor de Cultura, Jaume Ciurana, la inversió resoldrà l'impuls inicial que necessita el Pla Director de Rehabilitació amb què compta el castell per la seva categoria d'interès nacional. Donarà, així, cobertura als serveis d'infraestructura, com la instal•lació elèctrica. Aquesta serà, segons Ciurana, la primera fase per tirar endavant el pla sobre el que reposa el castell, que en total requereix "un pressupost quatre o cinc vegades superior" a la inversió que aporta la Diputació.

Seguint aquest fil, Trias ha assenyalat les millores en infraestructures amb què compta el conveni. 5 MEUR aniran dedicats a renovar les instal•lacions esportives de l'Anella Olímpica, principalment l'enllumenat del claustre del Palau Sant Jordi. També, es reservaran partides d'un milió d'euros pel Museu Marítim i el Dipòsit Rei Martí.


Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top