La Diputació de Barcelona aprova un pressupost en clau municipalista de 690 M EUR

La Diputació de Barcelona ha aprovat el pressupost per al 2013, de 690 M EUR, que s'incrementa en un 17% respecte l'any passat, amb els vots favorables de tots els grups polítics menys ICV, que s'ha abstingut. La prioritat d'aquest pressupost és garantir el nivell i la qualitat dels serveis que presten els governs locals i, a través d'ells, a les persones.

El 74% del pressupost del 2013 va destinat íntegrament a les accions de suport als governs locals. Aquest increment no només ve donat per la previsió d'increment d'ingressos provinents de l'Estat (un 17%) sinó per la important reducció de la despesa corrent de la pròpia corporació. En aquest sentit, el diputat d'Hisenda i Recursos Interns, Carles Rossinyol, ha manifestat que «aquest pressupost demostra que es treballa per als ajuntaments i les persones i, a més, que fa allò que només pot fer la Diputació, que és dotar de liquiditat els ajuntaments». «I això –ha remarcat Rossinyol-ho podem fer perquè el nivell d'endeutament de la Diputació és molt baix i, per tant, podem augmentar-lo i aconseguir liquiditat que traslladem als ajuntaments, donat que ells no ho poden obtenir a través de les entitats financeres».

El pressupost per al 2013 de la Diputació de Barcelona s'ha aprovat amb el vot favorable de CiU, el PSC, el PP i ERC, i l'abstenció d' ICV. El portaveu d'ERC, Jordi Portabella, ha assenyalat que el vot favorable és perquè «estem d'acord amb els aspectes tant quantitatius com qualitatius que aquest pressupost recull, especialment pel gran suport a matèries socials», i ha desitjat que es continuï treballant amb l'acord de tots els grups polítics. En canvi, el diputat d' ICV, Santi Cayuela, ha argumentat el vot d'abstenció del seu grup perquè «aquest pressupost no s'ha construït des del municipalisme, sinó des de la Ciutadella i des de les sigles d'un partit, el PP» i perquè no ha plasmat tot un seguit d'eixos bàsics com ara un «pla per rescatar ajuntaments». Per la seva banda, el diputat socialista Rafel Roig, ha justificat el vot favorable «per enfortir la voluntat de cooperació davant la difícil situació que estan patint els ajuntaments» i, davant la crisi «hem de pensar en nous programes i en treballar en xarxa amb els ajuntaments per lluitar contra aquesta situació». Finalment, el president del grup de CiU, Joan Carles García Cañizares, ha afirmat que «són uns pressupostos útils per als municipis».
 

40 MEUR per als ajuntaments en un nou paquet d'ajut de la Diputació

Avui també s'ha donat a conèixer que, amb l'objectiu que els ajuntaments puguin fer front al pagament de serveis i despeses, la Diputació ha aprovat la concessió de 40 milions d'euros, donant així continuïtat al primer pla d'ajut que, per un valor de 167 milions d'euros, va atorgar la institució el passat mes d'abril. Aquest segon pla es pagarà als ajuntaments el 2012 i el 2013 (20 milions cada any). L'ajut s'atorgarà mitjançant la concessió directa i la distribució es realitzarà atenent a factors relacionats amb trams de població i seguint el criteri de proporcionalitat, amb la voluntat d'atendre particularment les necessitats dels municipis petits i mitjans.
 

Comiat Alberto Fernández Díaz

En el ple d'avui, s'ha acomiadat de la Diputació el vicepresident primer, Alberto Fernández Díaz, que també gestionava l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació. «Fa un any i mig que sóc diputat i vicepresident. Ha estat una experiència política i personal inoblidable. He descobert que aquesta administració arriba on no arriben altres. La Diputació és una administració de primera i eficaç, que té un gran prestigi però que no sempre la gent coneix», ha recordat Fernández Díaz, que deixa aquesta responsabilitat perquè «era imprescindible per dedicar-me a la meva activitat com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona». El fins ara vicepresident ha tingut paraules d'agraïment i reconeixement per a l'equip humà, tant tècnic com polític, amb qui ha treballat aquests 18 mesos. La vicepresidència primera serà assumida per Josep Llobet, fins ara vicepresident tercer, càrrec que ocuparà a partir d'ara el diputat Ramon Riera, ambdós del PP.
 

Font: Diputació de Barcelona

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top