La Diputació de Barcelona destinarà 10 MEUR als governs locals per a serveis socials i despesa corrent abans d'acabar l'any

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el vicepresident primer de la corporació, Dionís Guiteras, han presentat un nou pla d'ajuts als governs locals, dotat amb 10 MEUR, amb la voluntat de donar un impuls a la cohesió social i al municipalisme.

Durant la roda de premsa, Mercè Conesa ha recordat que la Diputació treballa per donar «suport econòmic als serveis socials bàsics i a les competències locals obligatòries, però també a través de l'assistència tècnica», amb l'objectiu «d'atendre millor les necessitats socials dels municipis i de despesa corrent que tenen els ajuntaments de la demarcació».

Conesa també ha explicat que, amb la voluntat de reduir els procediments administratius, «la Diputació farà un ingrés directe als ajuntaments, que rebran a finals d'any» i «que podran justificar amb despesa realitzada durant l'any 2015 i fins al mes de juny de 2016».

En referència als criteris que s'utilitzaran per distribuir aquests 10 MEUR, la presidenta de la Diputació ha remarcat que seran de caràcter «objectiu», com la població, la taxa d'atur o l'extensió del municipi.

D'altra banda, el vicepresident primer de la corporació, Dionís Guiteras, ha ressaltat el fet que Catalunya sigui un país asimètric i que, per aquest motiu, «hem de donar serveis asimètrics» fet pel qual «no hi ha greuge comparatiu entre municipis grans i petits».

En aquesta línia, Guiteras ha ressaltat que «els pobles i les ciutats tenen necessitats diverses» i ha recordat que «la voluntat de l'equip de govern és seguir prestant serveis i recursos als municipis».

El nou pla, que també va destinat a les quatre entitats municipals descentralitzades de la demarcació (Bellaterra, Sant Martí de Torroella, Valldoreix i Sant Miquel de Balenyà), prioritza les despeses socials dels governs locals i la voluntat de garantir les competències municipals dels consistoris. La Diputació de Barcelona impulsa aquest nou ajut que agafa el relleu del programa complementari de suport a la solvència financera local i de garantia de la prestació adequada de serveis públics locals, implantat l'any 2012.
 

Impuls al món local

La Diputació ja ha posat de manifest la seva aposta per donar suport al finançament dels governs locals. Mostra d'això és que en el darrer mandat s'hi va destinar 1.000 MEUR, el doble que en els anteriors quatre anys.
Aquest impuls s'ha vehiculat principalment a través del Pla Xarxa de Governs Locals i del Catàleg de Serveis, que ofereix més de 200 recursos als ajuntaments, tant de tipus econòmic com tècnic i material. A més a més, al llarg del darrer mandat, també es van implantar programes complementaris i d'urgències destinats a les persones, com són el Pla d'urgència social (2013) i el Programa complementari de garantia de la cohesió social (2015).

A banda d'aquests, la Diputació també va impulsar un conjunt de programes d'atenció als governs locals per tal que poguessin pal·liar l'ofec financer provocat per la crisi, amb mesures com el Pla extraordinari d'assistència financera local (2012), el Programa complementari de suport a l'economia productiva local (2014) o el ja esmentat Programa complementari de suport a la solvència financera local i de garantia de la prestació adequada de serveis públics locals (2012).

L'equip de govern de la Diputació de Barcelona té com a objectiu de mandat continuar aprovant programes extraordinaris, en funció de les necessitats.
 

Font: Diputació de Barcelona
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top