La Diputació de Barcelona referma l’aposta pels serveis de qualitat als ciutadans a través del Catàleg de serveis

La Diputació de Barcelona ha aprovat el Catàleg de serveis pel 2018 que, amb una dotació de 67,6 milions d’euros, augmenta el pressupost en un 10% respecte aquest any i, en un 24%, des de l’inici del mandat. Amb 259 recursos, el Catàleg manté la oferta de l’any passat tot i que destaca la incorporació de sis nous recursos econòmics. A més, la importància d’aquesta oferta dirigida als governs locals de la demarcació té, com a exemple, les més de 16.000 sol·licituds que durant el 2017 s’han tramitat des de més de 350 ens locals.

Concretament, aquest servei que ofereix la Diputació conté recursos tècnics, econòmics i materials distribuïts en les cinc àrees de la corporació: atenció a les persones (amb una oferta de 61 recursos; 24% de l'oferta); desenvolupament econòmic local (37 recursos; 14%); cultura, educació i esports (45 recursos; 17%); presidència (46 recursos; 18%) i territori i sostenibilitat (70 recursos; 27%).

Els recursos de tipus tècnic -123 en total- representen el percentatge més alt de l'oferta, amb un 47%. Aquesta tipologia de recursos inclou la redacció de plans i projectes en diferents matèries i el desenvolupament i manteniment d'eines informàtiques de suport al treball dels ens locals. La resta són 85 recursos econòmics (el 33% del total) i 51 materials (el 20% restant del total de l'oferta).

Cal destacar la incorporació, per primera vegada, d’un nou recurs del Gabinet de Prevenció i Seguretat, amb l’objectiu de potenciar els plans de seguretat local dels municipis de la demarcació. A més, a través del Catàleg també es donarà suport als governs locals amb solucions d’administració digital i les Oficines d’atenció ciutadana (OAC).


Connectem la ciutadania amb l’educació, la cultura i la cohesió social

Durant el 2018, en l’àmbit de l’atenció a les persones, la corporació tornarà a impulsar projectes destinats a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans com els relacionats amb el control sanitari de l’aigua de consum humà, la vigilància i control d’establiments alimentaris i, la seguretat i salubritat a les platges. També es donarà suport als governs locals en les eines de gestió per a la millora de la qualitat del Servei d’Atenció Domiciliària i en el servei itinerant de mediació ciutadana.

En l’àmbit cultural i educatiu, la Diputació de Barcelona promou l’exposició itinerant “Escoles d’altres mons”, la digitalització i difusió dels fons locals i patrimonials i, les activitats de la Xarxa de Museus Locals i les culturals de les festes majors de la demarcació. D’altra banda, a nivell esportiu s’aposta pel préstec de material esportiu i per la continuïtat dels esdeveniments esportius “Gran Premi Diputació de Barcelona”.


Connectem els ciutadans amb les oportunitats de futur

El Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona ajudarà els governs locals a dur a terme actuacions singulars de promoció i senyalització turística, a més d’accions de foment dels mercats municipals i d’impulsar la integració sociolaboral de persones amb malalties mentals.

Al llarg de l’any que ve, també es promourà, un any més, el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), la detecció d’habitatges desocupats i, la reforma, condicionament i rehabilitació d’habitatges municipals o cedits.
A més, des de la corporació també es duran a terme actuacions de seguretat viària urbana i, s’impulsaran accions de protecció del patrimoni arquitectònic i de promoció de la mobilitat sostenible.


Pressupost i terminis

Per garantir la prestació d'aquests serveis, el Catàleg 2018 destina 55,2 milions d’euros a recursos econòmics i 12,4 milions a recursos tècnics i materials. Aquest programa de suport als governs locals es presenta en un entorn web de fàcil ús i permet accedir a l'oferta a través d'un cercador. A més, els tràmits de sol·licitud i de justificació són totalment electrònics i es realitzen a través de la Seu Electrònica de la Diputació, que permet, alhora, saber quin és l'estat de tramitació, procés que també es pot seguir a través d'una aplicació per a telèfons mòbils.

El termini per a la presentació de sol•licituds s'obre el 2 de gener i finalitza el 8 de febrer de 2018, en el cas d'ajuts econòmics i, en un primer termini, també pels recursos tècnics i materials.


Aposta de mandat

El Catàleg de serveis que promou la Diputació de Barcelona formen part del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019". També formen part del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019" les Meses de concertació (espais entre els representants de la Diputació i dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats i es preacorden les actuacions del mandat i els recursos), i els programes complementaris.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top