La Diputació de Lleida manté la seva aportació al Conselh Generau d'Aran tot i el pressupost "restrictiu" del 2012

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el síndic d'Aran, Carlos Barrera, han renovat aquest dijous el conveni marc de col·laboració entre ambdós ens per enguany i el vinent. Tot i haver aprovat un pressupost "més restrictiu" per aquest 2012, la Diputació manté l'aportació de 220.000 euros anuals al Conselh Generau d'Aran per al 2012 i 2013. D'aquesta manera, el Conselh podrà desenvolupar actuacions relacionades amb la promoció econòmica, del turisme, de suport a l'aranès o al patrimoni arquitectònic de l'Aran. Barrera ha destacat el "respecte institucional" entre la Diputació i Conselh, a diferència de la "manca absoluta de respecte institucional que l'Estat està tenint amb Catalunya".

Joan Reñé ha explicat que el conveni estableix la col·laboració per a les dues pròximes anualitats de la Diputació de Lleida com a ens supramunicipal i supracomarcal amb el Conselh Generau d'Aran per al desenvolupament d'activitats i actuacions relacionades amb la promoció econòmica, del turisme, de suport a l'aranès o al patrimoni arquitectònic de l'Aran.

Reñé ha destacat que tot i el pressupost més restringit de la Diputació de Lleida per al 2012, es manté l'aportació al Conselh i que serà d'uns 220.000 euros anuals pel 2012 i 2013. Amb aquesta col·laboració, la Diputació vol contribuir a la tasca que està duent a terme el Conselh oferint serveis, ja sigui perquè els té transferits o altres que no i que també presta, o per refermar "amb fermesa" la seva identitat, que és un dels compromisos del govern de l'Aran, com ha recordat Barrera.

El president de la Diputació ha remarcat el compromís "més absolut" amb tots els territoris de Lleida, entre els quals l'Aran, com es demostra amb el manteniment de la mateixa aportació que al 2011. Així mateix, ha expressat a Carlos Barrera la voluntat de la Diputació de seguir col·laborant amb el Conselh, més enllà del conveni signat avui, per fer front a una "situació econòmica complexa".

Per la seva part, el síndic d'Aran ha volgut posar l'accent més que en l'aspecte econòmic que suposa el conveni en "la predisposició, la fidelitat i el respecte institucional" de la Diputació cap al Conselh en uns "moments difícils" com els actuals, a diferència, ha dit, de la "manca absoluta de respecte institucional" que l'Estat està tenint amb Catalunya, "un territori que ha demostrat amb personalitat i coherència la voluntat de prendre de mesures per pal·liar la situació i començar a marcar camins d'austeritat". Així, Barrera ha volgut denunciar "l'agressió" que està patint Catalunya per part de l'estat espanyol, "que l'està portant a una situació crítica i que potser acabarà desembocant en situacions no desitjades", ha dit. El síndic també ha demanat "solidaritat i responsabilitat politica en l'acompanyament de les mesures" per part "dels que han governat abans a Catalunya i a l'Estat".

A més de Reñé i Barrera, la signatura del conveni que s'ha fet a la Diputació de Lleida ha comptat amb la presència del conselhèr d'Agricultura, ramaderia e Medi Naturau del Conselh Generau, José Enrique Arró, i el vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices.
 

Font: ACN


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top