La Diputació de Lleida signa un Conveni amb el DAR per promoure l’ús de la biomassa procedent de la gestió dels boscos municipals

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i president del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Josep Maria Pelegrí, han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per a difondre l’estratègia del Pacte dels Alcaldes a les Terres de Lleida, afavorir un marc favorable per a la implementació de mesures d’eficàcia i eficiència energètica, i promocionar l’ús de la biomassa generada per la gestió dels boscos de titularitat municipal.

El mateix conveni treballa per difondre l’estratègia del Pacte dels Alcaldes a les Terres de Lleida i afavorir un marc favorable per a la implementació de mesures d’eficàcia i eficiència energètica.

Com ha explicat el conseller, el Pacte dels Alcaldes per a una energia local sostenible és “la primera i més ambiciosa iniciativa de la Unió Europea (UE) adreçada directament a les autoritats locals i els seus ciutadans contra l’escalfament global”. I el Ple de la Diputació de Lleida va aprovar, el 20 de juliol de 2012, el conveni amb la Direcció General d’Energia de la UE per a esdevenir Coordinadora Territorial del Pacte d’Alcaldes a la demarcació de Lleida.

En el marc del conveni també s'assessorarà els municipis, d’acord amb les seves particularitats, promovent l’ús de la biomassa com a font d’energia renovable, en el manteniment dels edificis i instal•lacions públiques, sota els principis d’eficàcia i eficiència energètica.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que l’ús de la biomassa com a font d’energia renovable és una molt bona alternativa, ja que aquest material es troba de forma molt abundant a les comarques lleidatanes, especialment les del Pirineu.

Reñé ha afegit que la implementació d’aquest sistema, que permetrà un major estalvi i eficiència als consistoris, començarà per estudiar les opcions dels ajuntaments interessats per incorporar sistemes de calefacció alimentades amb biomassa forestal.

Pelegrí ha afegit que la major part dels boscos públics de Catalunya es troben al Pirineu i al Prepirineu, i pertanyen als municipis, i que l’aprofitament forestal ha disminuït molt durant les darreres dècades per raons diverses, com ara els costos d’explotació en un terreny orogràficament difícil i la baixa rendibilitat de les explotacions. Així, el CTFC –com ha destacat el conseller- vol contribuir a millorar la gestió dels espais forestals del seu territori, envers la generació de fonts d’energies que puguin ser utilitzades pels ens locals en el manteniment dels seus edificis i instal·lacions.


Font: Diputació de Lleida

 


 

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top