La Diputació de Tarragona aprova agilitar els ajuts als municipis

l ple de la Diputació de Tarragona aprovava el passat divendres un conveni amb la Generalitat que determina l’aportació de la Diputació al finançament de les anualitats 2014 i 2015 de la línia de reparacions, manteniment i conservació del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC). En virtut d’aquest acord, la Generalitat cedeix la gestió del Pla d’Acció Municipal (PAM) d’aquest període a les diputacions, la qual cosa permet a l’ens supramunicipal el desplegament immediat d’ajuts per a inversions i despesa corrent als ajuntaments del Camp i l’Ebre. La dotació del PAM de la Diputació per al quadrienni és de 50 MEUR. A més, l’ens també aporta 3,7 MEUR per als anys 2014 i 2015 en el pla general del PUOSC.

L’acord rubricat per unanimitat del ple de la corporació supramunicipal, en convocatòria extraordinària, agilita l’aportació de recursos als municipis per part de la Diputació. A partir d’aquest moment, la Generalitat signarà el decret que farà possible aquesta aportació de la Diputació als municipis del territori.

La Diputació ja va anunciar fa dos mesos l’aportació d’una dotació extraordinària de 6 milions d’euros per a inversions sostenibles als municipis i entitats municipals descentralitzades de menys de 20.000 habitants del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, a través del Pla Especial d’Inversions Sostenibles (PEIS) 2014.

El PEIS no representarà cap cost pels beneficiaris, ja que les seves sol·licituds sostenibles seran finançades al 100% per la Diputació. “

Els àmbits de les inversions sostenibles són el abastament, sanejament i distribució d’aigües, recollida i tractament de residus, l’enllumenat públic, les vies públiques, els parcs i jardins, la protecció del patrimoni històric-artístic, els camins veïnals, i la reparació i rehabilitació d’immobles i infraestructures propietat dels ajuntaments.

A títol d’exemple, Febró, el municipi més petit amb 48 habitants, rebrà una quantitat màxima de 5,353,23 euros (111 euros per habitant), mentre que Torredembarra, amb 15.354 residents, pot beneficiar-se, com a màxim, de 222,293,44 euros (14,48 per persona).

El PEIS beneficiarà un total de 180 municipis de la província.
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top