La Diputació de Tarragona dóna suport als municipis en la prevenció i el control de la legionel·la

La Diputació de Tarragona, a través de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d'Assistència Municipal, ofereix suport als municipis de la demarcació en la gestió del risc de la legionel·la en les instal·lacions municipals, d’acord amb el Decret 352/2004, de 27 de juliol pel qual s’estableixen les condicions higienicosanitàries per a la prevenció i el control de la legionel·losi per part dels ajuntaments.

Els ajuntaments de menys de 8.000 habitants poden sol·licitar aquest ajut fins al 21 de juny a través de la plataforma de tramitació electrònica de la Diputació de Tarragona. Les actuacions incloses en aquesta assistència són, entre altres, la revisió i suport de la gestió documental del dossier tècnic de les instal•lacions incloent els registres i possibles propostes de millora (en cas que hagin sol·licitat l’assistència altres anys), l'avaluació actual del risc de la instal·lació, la neteja i la desinfecció, l'elaboració del programa de manteniment (plans d’autocontrol) dels equipaments i l’analítica per a la detecció de legionel·la.

Les instal·lacions que utilitzen aigua per al seu funcionament (sistemes d’aigua sanitària, calenta i freda, fonts ornamentals, recs per aspersió i altres) poden afavorir l’estancament de l’aigua i l’acumulació de productes que serveixen de nutrients per a la bactèria legionel·la, com matèria orgànica o material de corrosió. La presència d’aquesta biocapa juga un paper important, juntament amb la temperatura de l’aigua (la seva temperatura òptima de creixement és de 35-37ºC) en la multiplicació de legionel·la fins concentracions infectants per a l’home.


Font: Diputació de Tarragona
 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top