La Diputació de Tarragona presenta les actuacions per a la prevenció i control del mosquit tigre en una jornada a Reus

El Consell Comarcal del Baix Camp va convidar la Diputació de Tarragona per tal de conèixer les actuacions que impulsa aquesta institució per reduir i controlar aquest insecte.
 
La Diputació de Tarragona, a través de Medi Ambient, Salut Pública i Territori (MST) del Servei d’Assistència Municipal, ha donat a conèixer les actuacions que realitza per a la prevenció i control del mosquit tigre en el marc d’una jornada celebrada a Reus. El Consell Comarcal del Baix Camp va convidar la Diputació de Tarragona per tal de conèixer les actuacions que impulsa aquesta institució per reduir i controlar aquest insecte.
 
El contingut de la ponència, realitzada pel cap de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Josep Mª Prunera, va versar sobre els ajusts de la Diputació en matèria de reducció de les plagues existents, entre les quals, la del mosquit tigre. Aquest any 2013 les sol·licituds en aquest sentit s'han incrementat, i l'import destinat al control del mosquit tigre ha ascendit a 100.000 €.
 
La jornada també va servir per donar a conèixer la nova assistència tècnica, que té per objectiu la diagnosi dels punts del municipi amb risc de cria del mosquit tigre. Aquesta diagnosi servirà per elaborar una cartografia i un pla de treball, amb les actuacions recomanades per controlar la densitat del mosquit. Els municipis interessats ja han sol•licitat l’assistència i, actualment, s’està en fase de licitació.
També es va destacar l’adaptació, als municipis que ho han necessitat, de l’Ordenança municipal per a la prevenció i control dels mosquits, una documentació que forma part de l’Estratègia de prevenció i control de la Comissió Interinstitucional del Mosquit tigre, de la qual la Diputació en forma part.
 
Finalment, es van presentar els resultats de la prova pilot duta a terme aquest any 2013 a cinc municipis del Camp de Tarragona amb presència de mosquit tigre.
 
Les actuacions realitzades han estat: una campanya de comunicació i sensibilització, tant en l’àmbit públic com privat; la diagnosi de les zones de risc de cria del mosquit, i l'elaboració de la cartografia i la proposta d’actuacions per reduir la densitat d'aquest insecte al territori.
 
Per tal de complementar esforços i reduir costos, tot el material que s’ha posat a disposició dels ens locals durant la prova pilot és de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

 
Font: Diputació de Tarragona
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top