La Diputació de Tarragona signa un acord de col·laboració amb els consells comarcals per optimitzar la prestació de serveis als municipis

El president de la Diputació de Tarragona i els presidents dels deu consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han signat un nou conveni marc per a l’optimització de la prestació dels serveis municipals. El nou model estableix la col·laboració interadministrativa amb els consells en base als principis que guien la gestió de la Diputació: proximitat, no duplicitat, simplificació i gestió eficient. Les assignacions als consells s’adapten a les noves realitats dels municipis i comarques, respectant els imports actuals de cada consell comarcal.

L’acord estableix un nou enfocament en la prestació de serveis als municipis per part dels consells comarcals i del Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona. Es pretén passar d’un model de subvenció a un nou model de prestació de serveis als municipis. Aquest nou model s’instrumenta a partir de dues línies d’actuació. L’assistència bàsica als municipis que haurà de prestar el consell comarcal evitant duplicitats i la gestió comarcal d’inversions supramunicipals, la qual gestionaran i executaran els consells comarcals, dotant-la de major flexibilitat en les finalitat que es fixin en el Pla i així obtenir estalvi per economia d’escala.

Josep Poblet, president de la Diputació, ha destacat els criteris de modernitat i eficàcia que regulen aquest conveni, que té com a objectiu destinar els recursos econòmics en la millor direcció per tal d'adequar-los a les finalitats que el territori demana. En aquest sentit, es pretén reinterpretar la missió d’anteriors convenis, revisant la utilitat dels fons i cap a on van dirigits, tot marcant prioritats, en funció de noves necessitats. Entre aquestes, el major suport al serveis de caire social, prioritaris en l’actual situació. D’altra banda, aspectes com la implantació generalitzada de l’administració electrònica als municipis permetrà estalviar costos i aplicar els recursos d’aquest estalvi a altres serveis. Per a Poblet, l'acord amb els consells comarcals és una mostra de la tasca de la Diputació de Tarragona colze a colze amb els municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

El conveni s’ha oficialitzat al Palau de la Diputació, i l’han signat el president de la Diputació, Josep Poblet, i els president dels deu consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: Joan Josep Raventós (Alt Camp), Joaquim Calatayud (Baix Camp), Lluís Soler (Baix Ebre), Joan Olivella (Baix Penedès), Josep Amill (Conca de Barberà), Juan Manuel Martí (Montsià), Cèsar López (Priorat), Jordi Jardí (Ribera d’Ebre), Frederic Adan (Tarragonès) i Carles Luz (Terra Alta).

L’oficialització d’aquest conveni arriba després d’una trobada celebrada el passat mes d’abril entre la Diputació de Tarragona i els consells comarcals per perfilar els continguts de l’acord amb el màxim consens possible.


Font: Diputació de Tarragona
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top