La Diputació aportarà enguany 314,5 milions d'euros als consistoris del Camp i l'Ebre

Es tracta de 36,5 milions en subvencions directes, 38 milions corresponents a recursos de finançament i 240 milions en bestretes pel cobrament d'impostos de Base, l'organisme de recaptació de tributs. El seu president, Josep Poblet, ha destacat que la mesura permetrà "alleugerir" les tresoreries municipals i posar a disposició dels ens locals nous recursos que produeixin inversions generadores de nova activitat. La Diputació ha informat aquest dilluns a la tarda els ajuntaments del Camp dels detalls dels Projectes d'Impuls al Territori que la institució porta a terme.

Poblet ha destacat que aquesta mesura extraordinària "que mai s'havia donat" arriba en un context de gran dificultat. "En els últims quatre anys hem patit un descens de les aportacions de l'Estat de 42 milions d'euros", ha detallat el president de la Diputació. Josep Poblet ha insistit que la injecció econòmica permetrà donar una empenta a l'economia i a la tresoreria i la liquiditat dels ajuntaments. Malgrat l'esforç que suposa aquesta mesura per a l'ens provincial, el seu president s'ha mostrat convençut que se'n recolliran els fruits ben aviat.

Una de les mesures principals que impulsa la institució supramunicipal és l'aportació de subvencions directes als ajuntaments per valor de 36,5 milions d'euros, la qual cosa representa un 30% del pressupost de la Diputació per aquest any -118 milions d'euros-. Aquests diners corresponen als ajuts que es destinen als consells comarcals, en medi ambient i salut pública, ajuts excepcionals i interessos de préstec, l'aportació de l'ens al PUOSC, al servei d'assistència al ciutadà, cultura i altres àmbits.
 

Inversió d'11 milions d'euros per al Pla d'Acció Municipal

La Diputació de Tarragona també invertirà enguany 11 milions d'euros en el Pla d'Acció Municipal (PAM). Els municipis podran destinar la part del pla que els correspongui -en base a una aportació d'1,14 euros per habitant- tant a inversió com a despesa corrent. Poblet ha anunciat que el PAM previst per al quadrienni 2013-2016 tindrà una quantitat no inferior als 50 milions d'euros. El president de la Comissió Informativa d'Actuacions integrals al Territori del SAM, Daniel Masagué, ha afegit que es tracta de "mantenir la línia de col•laboració al finançament de les obres i serveis municipals per tal de garantir el reequilibri territorial i la sostenibilitat dels ens locals".
 

Pla Extraordinari d'Assistència Financera

La Diputació també ha detallat als alcaldes els aspectes del Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local, fruit del conveni entre la Generalitat i les quatre Diputacions catalanes, que permetrà avançar el pagament dels deutes que la Generalitat manté amb els ajuntaments. La Diputació de Tarragona hi aportarà finançament per valor de 15,03 milions, que se sumen a altres 23 milions del Departament de Governació "per aconseguir la major equitat territorial", ha destacat Poblet.
 

Augment de les bestretes de l'IBI i l'IAE fins el 95%

D'altra banda, la Diputació augmentarà l'import de les bestretes de l'IBI i l'IAE fins al 95% -en comptes del 75% que avançava fins ara mitjançant Base, l'organisme autònom de recaptació de tributs- per tal d'augmentar la tresoreria dels ajuntaments. Només per aquests dos impostos l'aportació de l'ens ascendeix als 113 milions d'euros. Així mateix s'incorporaran bestretes d'altres tributs, que suposarà un addicional d'altres 73 milions d'euros, i també bestretes extraordinàries, que ascendiran als 54 milions.
 

Mapa de Recursos Culturals

Pel que fa a l'àmbit cultural, la Diputació de Tarragona posa a l'abast del món local el Mapa de Recursos Culturals (M@RC), una nova eina de consulta i d'informació en xarxa dels 3.500 recursos culturals existents a la demarcació. Inclou informació detallada sobre museus, teatres, sales d'exposicions i altres equipaments i actes festius i culturals, així com els agents culturals que els duen a terme.

Albert Vallvé, vicepresident i president de la Comissió Informativa d'Assistència al Ciutadà, ha destacat durant la presentació l'objectiu de la nova plataforma: "Omplir el buit informatiu existent en aquesta matèria i promoure el coneixement, la difusió i l'explotació dels recursos culturals del territori".
 

Trobada amb els representants dels municipis de la demarcació

La Diputació de Tarragona ha informat aquest dilluns a la tarda els ajuntaments del Camp de Tarragona dels detalls dels Projectes d'Impuls al Territori que la institució porta a terme. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha encapçalat l'acte, en què també ha participat el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin. Aquest dimarts, Poblet presentarà tots aquests recursos als representants municipals de les Terres de l'Ebre, en un acte a Gandesa.


Font: ACN
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top