La Festa del Riu i la Mostra d’Economia Social se sumen per omplir la llera del Cardener de música i propostes “transformadores”

Manresa ja té tot a punt per a la celebració de la Setmana de l’Economia i la Cultura Transformadora, un nom que és el resultat de la suma de la Festa del Riu i la Mostra d’Economia Social, dues activitats que l’any passat es van celebrar de forma independent en el mateix punt –la llera del riu Cardener- i que en aquesta edició se fusionen amb l’objectiu de reforçar un missatge compartit:  avançar cap a una ciutat oberta al riu, respectuosa amb el medi i compromesa amb un estil de vida sostenible i col·laboratiu.

La proposta conjunta permetrà trobar, des de diferents àmbits, motius per participar en unes activitats que tenen un fil conductor comú: una cultura i una economia transformadores. Així la Festa del Riu –que l’any passat va celebrar la seva 1a edició en el marc de la capitalitat cultural de Manresa- permetrà celebrar una dia gaudint de la música, de les relacions, de l’entorn, i amb activitats adaptades a diferents públics; se sumarà a les propostes de Cultura I Economia Transformadora per conscienciar que és una festa amb un contingut determinat, que mostra com l’economia social ja és possible i que ofereix moltes opcions per incorporar a la vida quotidiana: viure millor personalment, viure millor globalment.


Crear un sistema d’organització de la festa participatiu 

Un altre de les novetats d’aquest esdeveniment conjunt ha estat la voluntat de crear un sistema d’organització de la festa participatiu. Aquest plantejament ha permès sumar més entitats i iniciatives que d’altres anys, promovent que des de diferents sectors es treballi per a uns objectius comuns. Si bé, l’organització i coordinació es realitza des del mateix Ajuntament i  l’Ateneu Cooperatiu, es destaca la voluntat que sigui una festa viva i que sorgeixi de la implicació dels mateixos moviments culturals i de l’economia social i solidària. Aquest enfoc ha facilitat una dinàmica de treball que ha incorporat comissions per preparar els diferents temes de la Festa  i facilitar que tots els esdeveniments de la Festa tinguin coherència amb els valors que promou aquesta activitat.


Festa del Riu. Cultura i Economia Transformadores

Per enfortir la difusió de nous models socials i econòmics,  la Festa del Riu del dia 1 de juny tindrà com a important novetat l’ús de la moneda social que promou l’Ecoxarxa. La moneda es podrà obtenir a la mateixa Festa a diferents punts de canvi.

Serà tota una jornada que començarà a les 11 del matí i clourà a les 21h amb una oferta variada que convida a passar tot el dia en família en un entorn natural agradable i ple d’atractius: tallers mediambientals, tallers de consum conscient, música, estands informatius, ludoteca i espai familiar per a nadons, paella ecològica, xerrades, circ, la tradicional desfilada de tèxtil i una molt bona oferta musical.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top