La fibra òptica podria arribar a tots els municipis de les Terres de l'Ebre en dos anys

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha participat aquest dijous en la Comissió d'Industrialització de les Terres de l'Ebre per exposar quina és la situació i el futur desenvolupament de la xarxa de fibra òptica al territori. Com ha apuntat Flamerich, es preveu que l'any 2015 gairebé tots els municipis de les Terres de l'Ebre comptaran amb la connexió per a aquesta tecnologia, que després hauran de desplegar a nivell local els ajuntaments. Ja són molts els centres públics del territori n'estan fent ús actualment. Queden encara infraestructures estratègiques, com el polígon Catalunya Sud, on la fibra òptica s'instal·larà, a molt tardar, l'any vinent.

La Comissió d'Industrialització de les Terres de l'Ebre que s'ha celebrat aquest dijous a la seu de la Delegació del Govern a Tortosa s'ha centrat en exposar els termes i el calendari del desplegament de les xarxes de fibra òptica al territori. El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha detallat que aquest projecte "avança a bon ritme" arreu del país, i també a les Terres de l'Ebre. Malgrat que el programa dóna un marge de cinc anys, des de l'any 2012 quan es va adjudicar, perquè es completi la connectivitat a la majoria de municipis i centres públics, Flamerich ha apuntat que en menys de tres anys, "la xarxa neutra i troncal" que finança la Generalitat haurà arribat a gairebé tots els municipis ebrencs.

La xarxa és troncal en el sentit que ha d'arribar a totes les poblacions catalanes, i neutra perquè serà el ciutadà qui decideixi quina operadora vol contractar perquè li ofereixi aquest servei. Els ajuntaments ja poden començar a treballar per preparar els seus municipis per fer arribar les connexions a cada habitatge. El director general no ha pogut concretar quins podrien ser els preus d'aquesta nova eina tecnològica tot i que ha defensat que, amb el mercat lliure i l'increment de la demanda del servei, els preus inicials aniran a la baixa en els anys següents, com ha vingut passant amb la resta de les tecnologies.

Tot i això, des del Govern es descarta que, territoris com les Terres de l'Ebre, puguin oferir preus més competitius, sobretot en el sector industrial, per generar una discriminació positiva per a la atracció de noves indústries als polígons. Com ha apuntat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, la discriminació positiva està en l'aposta del pla perquè costi el mateix arreu del país i es desplegui sense prioritzar cap zona.

En aquets sentit, es preveu que la connectivitat de la fibra òptica arribi aviat al polígon Catalunya Sud, com ja s'ha fet en altres zones industrials com el polígon Baix Ebre i les Tosses. La connexió estarà llesta, a molt tardar, l'any vinent.


Font: ACN

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top