La Fundació Europace ajuda als ajuntaments a rehabilitar edificis encarregant-se de l’assessorament tècnic al ciutadà i la captació d’ajuts

Els Fons Next Generation son una oportunitat única per a la rehabilitació energètica d’edificis i per tant, per aconseguir un parc d’habitatges més eficient i sostenible. En concret, aquesta vegada volem parlar-vos del Programa 1 d’Entorns Residencials de Rehabilitació programa o més comunament conegut com programa 1 de Barris. Aquest programa es troba gestionat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i té una dotació de 184,9 milions d’euros en diverses anualitats destinats a finançar obres de millora i rehabilitació en edificis residencials i habitatges dels Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP). No obstant, hi ha múltiples barreres que poden dificultar la captació final d’aquests ajuts en els barris: desconeixement tècnic dels residents de les comunitats, dificultat per arribar a consensos a la comunitat, complexitat del procés, dificultats burocràtiques per a la tramitació de subvencions, ajuts, etc. 

Davant la incertesa de com encarar aquest ajut i canalitzar-lo de manera efectiva a les comunitats de propietaris que conformen l’Entorn Residencial , i en definitiva la dificultat per canalitzar-lo cap al municipi, La Fundació Europace va desenvolupar un pla d’acció àgil i acotat en temps i recursos, el qual va implementar a Manresa creant la primera Oficina de Barri de Catalunya en col·laboració amb l’Ajuntament.  

L’objectiu d’aquest pla d’acció és oferir una estratègia àgil d’implementar i efectiva per convèncer a les comunitats a tirar endavant les actuacions proposades, resolent totes aquelles barreres que poden estancar o paralitzar el projecte.

El pla a l’acció proposat es recolza de l’experiència que posseeix la fundació en el disseny, implantació i operativa d’oficines de finestreta única per fomentar la rehabilitació energètica i energies renovables  a través del Programa Domus (GarrotxaDomus, GiDomus, Granollers Rehabilitació Energètica) on la generació de demanda i l’assessorament integral i personalitzat al propietari són els pilars. 

Actualment, ja estem acompanyant a mitja dotzena d’ajuntaments de Catalunya en la creació de l’oficina de barri per impulsar els Entorns Residencials de Rehabilitació Programada, en concret La Selva del Camp, Ripoll, Lleida, L’Arboç, Olot  i Manresa.


El procés de la Fundació Europace:

El procés es divideix en dues fases: La primera fase, consisteix en despertar l’interès entre els veïns amb reunions de veïns, jornades de conscienciació i sensibilització i espais individuals de resolució de dubtes i consultes, virtuals i en línia amb l’objectiu que el màxim nombre de comunitats participin en la sol·licitud per a la línia 1. I la segona fase, consisteix en l’inici de les actuacions, la selecció dels professionals, formalització del finançament, inici de les actuacions i finalment justificació de la subvenció.

Queda poc temps per convèncer als residents de les comunitats per tirar endavant els projectes de rehabilitació energètica, si voleu més informació sobre com la Fundació Europace pot ajudar a captar els ajuts Next Generation consulta el seu apartat web: https://www.fundacioeuropace.com/programa-1-barris 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top