La Generalitat destina 19,1 milions d'euros a cinc comunitats RIS3CAT

Es tracta de cinc grans projectes empresarials de recerca i innovació que, fins al 2020, duran a terme 138 empreses, 64 agents tecnològics i de recerca catalans i altres organitzacions com clústers o entitats de suport a l’empresa, que invertiran 43,8 milions d’euros per desenvolupar-los. El 65% d’aquesta inversió correspon a empreses, i el 31%, a agents tecnològics i de recerca. En total, aquests cinc projectes estaran desenvolupats per 1.300 professionals catalans de perfil tècnic, científic i empresarial.

Durant els 3 anys vinents s'executaran els plans d’actuació d'aquestes comunitats en forma de projectes col•laboratius d’alt impacte en termes d’innovació.

D’aquesta manera es materialitzen els reptes plantejats per l’estratègia per a l'especialització intel•ligent de Catalunya (RIS3CAT), que identifica les àrees en què Catalunya té més potencial de creixement. Així, en aquesta etapa s’han aprovat les comunitats dels cinc àmbits següents:

-   Comunitat RIS3CAT d’aplicacions digitals a teràpies i a biotecnologia en salut (entitat coordinadora: Biocat). Hi participen entitats com la Universitat de Barcelona, l’Hospital de Sant Joan de Déu, Eurecat i l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia.
-   Comunitat RIS3CAT d’energia sostenible i eficient (entitat coordinadora: IREC). Hi participen entitats i empreses com Gas Natural, COMSA EMTE, Endesa, Inèdit Innovació i iGrid.
-   Comunitat RIS3CAT d’alimentació saludable i segura (entitat coordinadora: IRTA). Hi participen entitats i empreses com Carinsa, Hipra, Andrés Pintaluba, INNOVACC, AB Biotics i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
-   Comunitat RIS3CAT de mobilitat eco (entitat coordinadora: FICOSA). Hi participen entitats i empreses com TMB i el Port de Barcelona.
-   Comunitat RIS3CAT de nous dispositius de diagnòstic i big data aplicades a la salut (entitat coordinadora: Leitat). Hi participen entitats i empreses com idneo i Intelligent Pharma.

En aquesta convocatòria s’han registrat 446 sol·licituds entre empreses i entitats. En una segona etapa s’obrirà una nova convocatòria per crear més comunitats RIS3CAT, procés que culminarà el 2020. Fins aleshores s’hi hauran destinat 72 milions d’euros provinents del FEDER.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top