La Guàrdia Urbana de Reus comprarà un sistema propi per integrar les comunicacions a la Xarxa Rescat d’Emergències i Seguretat de Catalunya

L’Ajuntament de Reus ha obert concurs públic per adjudicar el contracte per al subministrament i manteniment d’un sistema propi que permeti la integració de les comunicacions de la Guàrdia Urbana a la Xarxa Rescat de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya. La Xarxa Rescat és una xarxa robusta i fiable de radiocomunicacions mòbils de la Generalitat de Catalunya que permet la comunicació entre usuaris de l’àmbit de seguretat i emergències, i que facilita tant la tasca de cada cos o col•lectiu per separat, com l’actuació conjunta i la coordinació entre els diferents col·lectius que en formen part.

Actualment, la Guàrdia Urbana ja està connectada a la xarxa, gràcies a la cessió per part del Departament d’Interior de la Generalitat i durant 12 mesos de 85 emissores portàtils i 2 emissores fixes. La cessió es va formalitzar el passat mes de maig amb la signatura per part de l’alcalde i del conseller d’Interior de l’addenda al Conveni de Col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus.

El material a subministrar per part de l’adjudicatari serà: 85 equips d'emissores de terminal portàtil amb els seus complements, 20 equips d'emissores de terminal mòbil o de vehicle instal·lades, 2 equips d'emissora de terminal fix instal·ades, programari de gestió i geoposicionament, i 2 pantalles de monitorització geoposicionament i gestió.

A més dels subministrament, s’inclou la seva instal·ació, la posta en marxa dels equips, la formació al personal de la Guàrdia Urbana i el manteniment de tot el sistema i dels equips durant el termini de 4 anys, segons els requeriments d'operabilitat que demana la Oficina Rescat.

El contracte surt a licitació pública amb un pressupost de 147.015,00 euros (IVA inclòs).

La xarxa Rescat és la xarxa de radiocomunicacions d'emergència i seguretat, propietat de la Generalitat, que aplega els cossos de seguretat i els gestors d'infraestructures de Catalunya. En situacions d'emergència, la xarxa resulta més robusta i fiable que la telefonia mòbil, perquè no se satura per trucades de telèfons mòbils, disposa de sistemes d'alimentació alternatius per suportar la manca de subministrament elèctric i és possible tenir localitzats tots els terminals i vehicles equipats d'emissores mitjançant un sistema GPS, cosa que permet visualitzar en tot moment on són cadascuna de les unitats operatives.

La xarxa Rescat està basada en la tecnologia TETRA (Terrestrial Trunked Radio), un estàndard europeu que permet diverses comunicacions simultànies en una mateixa zona i garanteix la seguretat i la confidencialitat en les transmissions de veu i dades.
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top