La II edició de la Jornada BioEconomic Castelldefels 2013 es consolida com a fòrum informatiu de la Eficiència Energètica, l’ Autoconsum i la Mobilitat Sostenible

L'última Jornada realitzada per BioEconomic, patrocinada per SOFOS Energia i coorganitzada per PIMEC i Ajuntament Impulsa, va tenir un gran èxit de participació tant de ponents com d'assistents, consolidant-se com fòrum informatiu de referència en Eficiència Energètica, Autoconsum i Mobilitat Sostenible. Els més de 150 assistents interessats en informar-se dels casos pràctics i de les últims avenços sobre l'Eficiència, l'Autoconsum Energètic i El Vehicle Elèctric, així ho demostra.

La Jornada va abordar diverses temàtiques de plena actualitat com la certificació energètica, presentada pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona. L'eficiència energètica i la seva gestió presentada per PIMEC. El paper de les empreses instal·ladores en aquest camp recolzat per AGIC Associació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya i GESA Enginyeria ens va presentar el camí cap a una millor gestió local de l'energia mitjançant els models ESE i rènting. Amb el cas pràctic de l'Ajuntament de Mediona presentat per la Diputació de Barcelona.

Els beneficis que aporta la il·luminació per inducció magnètica a càrrec de GPM Enginyers. La sostenibilitat energètica municipal en mobilitat elèctrica i en il•luminació per ENDESA Enginyeria i el Grup SIMON.

SOFOS Energia ens va donar els arguments i els avantatges de l'autoconsum energètic amb energia solar connectada a xarxa, una oportunitat de millora per a Empreses i ajuntaments.

Els sistemes ecològics de calefacció i l'energia solar tèrmica presentats per Paradigma Ibèrica i amb especial menció en la utilització i obtenció de Biomassa amb la gestió dels nostres boscos i dels residus agroalimentaris per part del Grup NOVA Energia. 

Es van proposar solucions per a la mitigació del canvi climàtic i la reducció d'emissions de CO2 per la Fundació Empresa i Clima. La Generalitat de Catalunya a través de l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic, va presentar el programa ACO2RDS VOLUNTARIS. I un exemple pràctic del rènting com a solució financera a les inversions en processos i productes d'eficiència energètica a càrrec de CAT INFO.

Els vehicles elèctrics van tenir especial rellevància amb la presentació de les solucions de recàrrega presentada per EVECTRA. Els beneficis del rènting i lloguer de motos elèctriques a càrrec de eCooltra que amb els participants anteriorment esmentats ens van oferir les seves solucions de mobilitat elèctrica com el Grup SIMON i ENDESA Enginyeria.

També es va presentar EXPOelèctric - EVS27 2013 Barcelona, referent mundial de l'electromobilitat. I a més, a la plaça davant de la Biblioteca Central de Castelldefels, on va tenir lloc la Jornada, es va disposar d'una zona d'exposició i prova de vehicles elèctrics i híbrids, amb la inestimable presència dels vehicles de RENAULT, Tazzari, MONTY i eCooltra amb Govecs.

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top