La Xarxa de la C-17 és un projecte territorial estratègic integrat per 28 municipis. Es tracta d’una xarxa de col·laboració públicoprivada que té com a objectiu dinamitzar socialment i econòmicament els territoris que uneix l'autovia C-17 (un dels principals eixos de l'activitat productiva catalana), a més de posar en valor el seu patrimoni industrial, territorial i cultural.
Els eixos principals de treball de la Xarxa C-17 són la promoció industrial, les infraestructures, la formació professional i la promoció turística.
El grup de desenvolupament industrial, liderat per Ripoll i Parets del Vallès, treballa en la recerca d’economies d’escala i en buscar col·laboració entre els agents de l’eix. La intenció és fer un mapa dels recursos i les necessitats de les principals zones d’activitat econòmica del territori, donar suport al teixit empresarial de la C-17 en la resolució dels reptes principals que plantegen a la Xarxa C-17, i l’intercanvi de bones pràctiques entre els agents de promoció econòmica de l’eix. En aquest sentit, el passat 5 de desembre, a Parets del Vallès es va fer una jornada de cooperació industrial Parets del Vallès-Ripoll, amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig parlant de la Catalunya industrial. La jornada va comptar amb la presència de més de 100 persones d'una norantena d'empreses. El conseller va voler transmetre que "el govern valora molt positivament la iniciativa de la C17 perquè representa una suma d'esforços del sector públic i el privat per adaptar-nos a la visió més especialitzada que ens demana Europa".
Puig va destacar que "Catalunya està liderant la recuperació econòmica de l'estat espanyol i del sud d'Europa", però ha recordat "tenim reptes pendents com són la lluita contra les desigualtats o una major contractació per part de les empreses de gent amb capacitats diferents".
Els altres grups de treball de la XARXA C-17
Pel que fa al grup de la formació professional, que lideren els municipis d’Olot i Vic i on participen entitats privades com la Fundació Eduard Solé, han treballat per generar espais de col•laboració entre els principals centres d'FP de l’eix de la C-17 per reforçar la projecció i la internacionalització de l’oferta formativa, així com la col·laboració amb el món empresarial per al desplegament de l'FP dual, la generació d’economies d’escala i la innovació. En aquest sentit el passat 28 de novembre la Xarxa C-17 va organitzar a Vic una jornada d’innovació docent per a professionals del sector.
El grup de turisme, liderat pels municipis de la Garriga i Puigcerdà, treballa en un inventari de recursos de promoció turística de tot el territori per elaborar una guia dels principals actius turístics de l’eix, així com en la cooperació entre els agents del sector per augmentar la capacitat d’atracció de visitants de turisme interior en els municipis de la C-17.
El grup d’infraestructures treballa donant suport a les reivindicacions en aquesta matèria de la Xarxa, com el desdoblament de línia de tren R3, tal com han demanat alcaldes i regidors de la Xarxa, que han arribat a Puigcerdà en tren. També demanen la millora de les condicions d’alguns trams de la C-17. En el marc d’aquest grup s’han presentat també un treball sobre la millora de les freqüències ferroviàries entre Vic i Ripoll. Amb tècnics de Localret s’està preparant un altre estudi dels costos per desplegar la fibra òptica a tot el territori de la Xarxa.
La propera trobada d’alcaldes de la Xarxa tindrà lloc a Montmeló el mes de febrer on també es convocaran empresaris per parlar sobre els treballs del Pla director Urbanístic del Circuit de Barcelona-Catalunya.