La Junta de Govern de l’Ajuntament de Terrassa aprova inicialment la modificació del projecte d'urbanització del Pla de Millora Urbana de l'àmbit de l'AEG

L'Ajuntament avança en la transformació de l'àmbit de l'AEG, el barri d'Ègara, amb l'aprovació inicial de la Modificació del Projecte d'Urbanització del Pla de Millora Urbana Fàbrica AEG, per part de la Junta de Govern celebrada aquest matí. Comença, així, el tràmit administratiu necessari per a la transformació d'aquest gran àmbit, de 60.279 m2, que forma part d'un sector d'iniciativa privada impulsat pel grup Acciona Inmobiliaria i que preveu executar un projecte residencial en aquest terreny delimitat per l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar i els carrers de les Cosidores (l'antic carrer d'en Josep Tapiolas) i del Periodista Grané. Queda pendent, però, l'aprovació del projecte de reparcel·lació.

En aquesta proposta la superfície d'urbanització és de 27.055,48 m2. Destaca especialment el predomini del verd, que és superior al de la mitjana de la ciutat. Els carrers de l'interior de l'àmbit són per a vianants, en part amb llambordes ceràmiques semblants a les que hi ha al centre de Terrassa, i amb un paviment drenant que, juntament amb les zones verdes, farà que el 25% de la superfície sigui permeable. A més, part de les aigües de pluja es recollirà per aigua de reg. Amb aquest disseny s'aconseguirà pacificar el trànsit rodat, ja que només podran accedir a l'interior els vehicles de serveis, d'abastament i d'emergències. La circulació es concentrarà en els carrers del voltant, que tindran carrils d'asfalt i voreres de panot.

D'altra banda, també es contempla crear una plaça central que estructurarà tot el sector i que se situarà de manera paral·lela a la carretera de Castellar i al carrer del Periodista Grané. Tindrà gairebé 30 metres d'amplada, amb zones d'ombra, jocs infantils i una àrea d'estada amb mobiliari urbà. Aquest nou eix facilitarà la connexió de l'avinguda de Jaume I amb el barri d'Egara.

La urbanització d'aquest antic enclavament industrial preveu treballs per enderrocar els elements de vialitat i d'urbanització actualment existents, fer moviments de terres, pavimentar els carrers i les voreres; habilitar una xarxa de clavegueram separativa (amb col·lectors d'aigües residuals i pluvials), crear noves xarxes de subministrament (enllumenat públic, abastament d'aigua potable, electricitat, gas, reg, fibra òptica, etc), així com la plantació de 290 arbres, la instal·lació de fonts i de mobiliari urbà. El pressupost total previst és de 12.055.563,34 euros.
 

Un projecte estratègic

El ple del mes de gener va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla de Millora Urbana (PMU), promogut per la mercantil Acciona Inmobiliaria, que és la propietària majoritària del sòl d'aquest àmbit. La transformació d'aquest sector és un dels projectes estratègics que s'ha desenvolupat aquest mandat per tal de reconvertir els buits urbans que hi ha dins la trama urbana.

Per tirar-ho endavant, l'Ajuntament ha propiciat l'actualització del Pla de Millora Urbana de l'any 2006, per transformar aquest antic enclavament industrial i dinamitzar la zona del nord-est de la ciutat, amb l'enderroc de les edificacions que no estaven protegides; la construcció de l'escola Nova Electra i la preservació i rehabilitació dels immobles de valor patrimonial que hi ha dins l'àmbit, i també la urbanització parcial dels carrers del Moviment Obrer i dels Motors.

L'ordenació que proposa aquest Pla de Millora Urbana s'estructura en tres grans zones: la primera, amb façana a l'avinguda de Jaume I, és on es preveuen els edificis amb major alçada, i on es concentrarà habitatges i activitat comercial; la segona, que ocupa la zona central del sector, contempla construir petits conjunts residencials d'alçada mitjana i; la tercera i última, preveu la reserva per a equipaments a la zona del carrer de les Cosidores.


 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top