La Junta de Govern de Terrassa aprova les accions proposades al procés de participació al PAM que tindran finançament municipal

La Junta de Govern Local de Terrassa ha aprovat els projectes presentats per la ciutadania al procés de participació per a l'elaboració del Pla d'Acció Municipal 2018 (PAM) que comptaran amb finançament municipal per a la seva execució. L'acord de Junta estableix que sis de les deu propostes que van rebre més suports en el procés es tiraran endavant, mentre que dues més s'estudiaran per a buscar solucions alternatives i altres dues restaran pendents de finançament fins que s'acabi de definir la inversió necessària per a les altres vuit.

La decisió presa avui per la Junta de Govern posa punt final al període d'estudis tècnics i converses amb les entitats que va arrencar a l'octubre amb la finalització de la recollida de suports. En aquell moment el Govern Municipal va encarregar estudis sobre les deu propostes amb més suports, que sumaven 5.650 del total de 7.384 suports que la ciutadania va emetre en el procés. Les deu propostes eren les següents (entre parèntesi, el nombre de suports rebuts):

• Zona poliesportiva a Can Palet de Vista Alegre (800)
• Construcció d'un Pipi Can a Sant Llorenç (696)
• Passarel·la de la Riera de les Arenes (695)
• Zona Esportiva i de Lleure a la plaça de la Font de la Pola per a Infants i Joves (695)
• Remodelació de la plaça del Mil·lenari (693)
• Locals per activitats educatives i de lleure infantil, juvenil i familiar construïts amb contenidors de vaixell reciclats (602)
• Cobertura de la piscina del poliesportiu del Bonaire (579)
• La Trobada Alei  (388)
• Coberta de la pista de les Arenes (266)
• Senyalitzar els itineraris de cohabitació de la xarxa principal de la bicicleta del Pla de Mobilitat Urbana (236).

Després de parlar amb les entitats i persones que van presentar les propostes i de consultar els estudis tècnics realitzats, l'acord pres per la Junta de Govern Local estableix diferents mesures:

Tres dels projectes comptaran amb una assignació de 252.800 € per a la seva execució. Es tracta de la construcció d'un pipican al barri de Sant Llorenç (60.000 €); la reparació i millora de l'accessibilitat de la passarel·la sobre la Riera de les Arenes (125.000 €); i la senyalització d'itineraris de cohabitació de la xarxa principal de la bicicleta del Pla de Mobilitat Urbana (67.800 €).
En el cas de les tres propostes relatives a equipaments esportius, tenint en compte el Pla d'equipaments esportius vigent i els criteris que estan determinant la redacció del nou Pla, la Junta ha encarregat als serveis tècnics municipals, amb diàleg amb les persones i entitats proposants, l'elaboració dels plecs tècnics i administratius i posterior licitació de redacció dels tres projectes:

• Cobriment de la piscina del Pla del Bon Aire, amb l'objectiu que, una vegada redactat el projecte, l'entitat gestora de l'actual equipament cerqui recursos per a la seva construcció.
• Cobriment  de la pista del poliesportiu de les Arenes.
• Equipament esportiu de Can Palet de Vista Alegre, que haurà d'incloure l'ordenació de l'entorn i una solució d'accessibilitat a aquest equipament.

Dos dels deu projectes més votats no compten de moment amb assignació pressupostària perquè la Junta de Govern considera que, encara que són projectes positius per a la ciutat, es podrien buscar solucions per redefinir-los de manera que amb una inversió sensiblement menor s'aconsegueixin els mateixos objectius. Per aquest motiu, la Junta encomana als serveis tècnics municipals, que amb diàleg amb les persones i entitats proposants, elaborin, en un termini màxim de tres mesos,  un informe que reculli aquestes possibles solucions alternatives. Els dos projectes són els locals per a activitats educatives i de lleure infantil, juvenil i familiar construïts amb contenidors de vaixell reciclats, i la nova ubicació de La Trobada Alei.

Finalment, les propostes de zona esportiva i de lleure a la plaça de la Font de la Pola per a infants i joves i la remodelació de la plaça del Mil•lenari queden, per aquest ordre, pendents d'assignació pressupostaria, fins a la resolució dels anteriors vuit projectes. Es contemplarà la possibilitat d'incorporació d'aquestes dues propostes en altres programes municipals si finalment s'exhaureix la dotació pressupostaria per als projectes del procés de participació al PAM, fixada en 661.459 €.

L'acord aprovat per la Junta recull que l'execució de les actuacions previstes restarà condicionada a l'aixecament d'una retenció preventiva de 582.000 €, a conseqüència de les limitacions imposades pel Govern de l'Estat a les inversions municipals.

El procés de participació per a l'elaboració del PAM 2018 va arrencar el maig de 2017 amb l'obertura del termini de recollida de propostes. La ciutadania en va presentar 493, de les quals 208 complien les condicions per poder rebre suports. A la tardor, 5.895 persones empadronades a Terrassa de més de 16 anys van poder expressar el seu suport a una, dues o tres propostes, emetent un total de 7.384 suports. La participació ha estat molt superior a la de l'edició anterior. Properament es reunirà la Comissió ciutadana de seguiment dels procés per fer-ne l'avaluació.

 

 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top