La línia L10 d'autobús del Prat a Sant Feliu de Llobregat incorpora un vehicle híbrid

Recentment la línia L10 d'autobús, que va des del Prat fins a Sant Feliu de Llobregat ha incorporat un autobús amb motor de tecnologia híbrida dièsel-elèctrica.

La incorporació d’autobusos híbrids forma part del compromís de l’Ajuntament del Prat i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona  per oferir un servei de transport públic de qualitat i sostenible, incorporant les millors tecnologies disponibles, ja sigui per minimitzar el impacte ambiental i millorar la qualitat de l’aire, com per oferir millor servei o mes informació als usuaris.

El sistema de propulsió híbrida ofereix un rendiment òptim en trajectes urbans, ja que aprofita els processos de desacceleració i frenada per recarregar les bateries gràcies a un sistema de frenada regenerativa. Aquests autobusos disposen d'un motor de combustió interna associat a un generador elèctric, que permet la recàrrega de les bateries.
 
Això suposa que poden circular amb tracció purament elèctrica, amb zero emissions i consum, fins que la càrrega de les bateries cau per sota d’un nivell mínim. A partir d’aquest moment, s’activa el motor de combustió interna que fa de propulsor del vehicle, alhora que fa funcionar el generador elèctric per tornar a carregar les bateries fins al nivell necessari perquè torni a funcionar en mode purament elèctric.

D’aquesta manera s’aconsegueix un estalvi d’energia de l’ordre del 30% i una considerable reducció d’emissions de partícules, òxids de nitrogen i monòxid de carboni, en comparació amb els vehicles dièsel convencionals. El sistema híbrid també té efectes positius en la reducció de contaminació acústica. Segons els assajos coneguts, la reducció de la potencia acústica pot arribar al 50%.


Font: Ajuntament del Prat
 
tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top