La meitat dels polígons catalans no tenen accés a la fibra òptica

“Encara que vulguis no et pots comunicar amb l’exterior”. Montse Corbella és la responsable d’administració d’Auto-Mecànic Corbella, una de les empreses del polígon industrial de les Borges del Camp, al Baix Camp. Fa dues setmanes la seva oficina va estar gairebé cinc dies amb problemes d’internet. La fibra òptica encara no ha arribat al municipi i la companyia es connecta a la xarxa amb un mòdem d’ADSL que no sempre funciona com caldria. “Hi ha dies que plou i ens quedem penjats de cop”, lamenta Corbella.

Aquesta situació i d’altres de semblants és la que viuen pràcticament la meitat dels polígons industrials catalans, segons un estudi elaborat per la patronal Pimec. En un moment en què es parla d’indústria 4.0 i de l’arribada de la tecnologia 5G, tan sols el 52% dels polígons tenen accés a una connexió a internet a través de xarxes de fibra òptica (simètrica o asimètrica). Per a la resta, internet encara depèn de l’ADSL, una tecnologia que la patronal considera “insuficient” per a les necessitats actuals de les empreses. “Encara estem a mig camí”, lamenta Moisès Bonal, responsable d’estudis de Pimec. Les xarxes de fibra òptica asimètrica (la tecnologia més ràpida que hi ha disponible al mercat) només arriben al 29% de les empreses dels polígons catalans. L’estudi de Pimec analitza la situació de gairebé 150 polígons industrials a Catalunya -el 60% a la província de Barcelona- a través d’entrevistes a prop de 250 companyies.

Tot i així, els resultats són una mica més optimistes pel que fa a la cobertura mòbil de les zones industrials. El 68% dels polígons disposen de 4G, tot i que una de cada cinc empreses no gaudeix d’aquesta connexió per a les seves línies mòbils. “Amb el telèfon tenim bona cobertura. Si ens quedéssim sense això tindríem un problema molt important”, apunta Corbella. Hi ha un 10% de polígons on el 4G arriba parcialment, mentre que el 12% d’aquestes àrees s’ha de conformar amb el 3G, més limitat pel que fa a la velocitat de descàrrega de dades.

El problema per als polígons no es redueix a les connexions deficients. Aquestes zones també critiquen que quan es poden connectar a la xarxa les opcions per triar entre diferents operadores són molt escasses.

Veure notícia complerta a:
https://www.ara.cat/economia/meitat-poligons-catalans-tenen-optica_0_2117788216.html
 

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top