La nova Plataforma digital RIS3-MCAT permetrà consultar sobre àmbits de recerca i innovació

La nova Plataforma RIS3-MCAT, és una eina digital que permet veure l’evolució de l’especialització sectorial i tecnològica de la recerca i la innovació de Catalunya que s’ha finançat amb fons europeus.

En aquest sentit, el projecte fa servir dades de govern obert, intel·ligència artificial i visualització de dades per integrar, relacionar i fer interoperabables aquestes dades obertes de projectes de ciència i innovació per comprendre l’impacte dels fons europeus en l’especialització del sistema de recerca i innovació de Catalunya.

En concret, l’eina és capaç de detectar automàticament i permetre la visualització de les xarxes innovadores que hi ha a Catalunya en àmbits d’especialització RIS3CAT. Així, els ciutadans podran consultar informació sobre la col•laboració d’entitats catalanes amb socis internacionals i explorar més fàcilment els àmbits de recerca i innovació a Catalunya a partir de més de 15.000 paraules clau.

A més, es podran descarregar totes aquestes dades en format .csv i fer consultes de dades integrades en llenguatge SPARQL.

Ara com ara la plataforma està en fase de prova de concepte i ja inclou tots els projectes finançats amb el programa europeu Horitzó 2020, les comunitats RIS3CAT i les primeres convocatòries de nuclis tecnològics. Quan estigui totalment implementada, també oferirà els projectes finançats amb els fons FEDER de Catalunya 2014-2020 i es treballarà per poder incloure els projectes finançats amb el FEDER estatal.

tornar al llistat de notícies

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto
Top